Közélet

Tápé és a nevelőotthon: Juhász válaszol Solymosnak

Tápé és a nevelőotthon: Juhász válaszol Solymosnak

2009. június 25., csütörtök
Tápé és a nevelőotthon: Juhász válaszol Solymosnak

Személyeskedő hangnemű levélben intézett támadást a hétfői Délmagyarország hasábjain Juhász Gyula KDNP-s önkormányzati képviselő ellen Solymos László szocialista alpolgármester. Juhász Gyula a helyi civilek segítségével azt szeretné megakadályozni hogy a Szőregi út mellől Tápéra költöztessék az Árpád Nevelőotthont, ahol magatartási és viselkedészavaros, pszichoaktív szerekkel küzdő gyermekek, fiatalok laknak.

Ha a tápéiakon múlik, akkor idősek napközi otthonává alakítanák a Budai Nagy Antal utcában található korábbi iskolaépületet. Mint arról a SZEGEDma.hu is beszámolt,

nemrégiben sajtótájékoztatón jelentették be

: a helyiek tiltakozó petícióját már több mint ezren írták alá. Alább a tápéi KDNP-s képviselő Solymos alpolgármesternek írott válaszlevelét olvashatják.

Tisztelt Solymos László!

A Délmagyarország június 22-i számában megjelent levelére válaszolnék, mivel az számos pontatlanságot, tévedést tartalmaz. Ön sajnos nem a tényekkel száll vitába, hanem engem provokál és vádol. Valószínűleg azért, mert a tények ridegek, és Önök ellen szólnak.

Tény ugyanis, hogy a nevelőotthon a Szőregi úton minden szempontból megfelel a feladatellátásnak, fejlesztés nélkül is. Amit a felettes hatóság 2007. őszi helyszíni szemléje is igazolt. Tény, hogy a nevelőotthon új helyszínéül kiválasztott tápéi ingatlan viszont semmilyen szempontból nem felel meg a minisztérium gyermekvédelmi szabványainak. Tény, hogy az épület közvetlen közelében 2 kocsma is van, ami kétségessé teszi, hogy nevelőotthonként megkapja-e valaha a működési engedélyt. Tény, hogy a városházán már 2007-ben döntöttek a költözésről, és tény, hogy ezt Önök 2008 júniusáig titkolták Tápé lakossága és részönkormányzata elől.

Ezekről a tényekről Ön nem ír. Vajon miért?

Az, hogy egy évig senki nem tiltakozott Tápén az Önök tervei ellen, csak a jóhiszeműségünket bizonyítja. Elhittük, hogy egy konvencionális gyermekotthont akarnak Tápéra telepíteni, és álmunkban sem gondoltuk, hogy Önök ennyire gondatlanul és felelőtlenül járnak el egy ilyen ügyben. Tavaly nyáron én még támogattam is az Önök előterjesztését! Tévedtünk. Vagy inkább becsaptak minket. És Ön ezek után még folytatni próbálja a megtévesztést. Hadd pontosítsak. A tápai ingatlan nem 1800, hanem 1417 négyzetméteres.

A Tápéi Részönkormányzat tájékoztatása 2008. október 22-én, a lakosság tájékoztatása pedig 2008.november 13-án megtörtént. Önnek ezt tudnia kell. A pályázatot nem egy éve, hanem hét hónapja adták be. Négy egyeztetést tartottak, amin valóban nem voltam jelen – mert nem hívtak meg. Hogyan tájékoztassak arról, amit titkolnak előttem?

Nem egy-két ember, hanem 1280 tiltakozik, és 1055-en követelik az idős napközi otthon létesítését. Számuk növekszik.

Szóban többször jeleztem, írásban pedig 2008. január 15-én jelentettem be a városrész igényét a volt iskolaépületre szociális idős otthon kialakítása céljából.

Juhász Gyula Tápé képviselője

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.