Szombat – vasárnap: Hangverseny virágokkal

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hangverseny virágokkal címmel rendeznek koncertet és virágkompozíció-kiállítást Gregor József utolsó jótékonysági fellépésének évfordulója alkalmából a Zsinagógában vasárnap este, a Közéleti Kávéház szervezésében, ismert szegedi művészek fellépésével. A hétvége mindkét napján folytatódnak a Városházi Színházi Esték, ha a mostanában oly szeszélyes időjárás kegyes lesz a rendezőkhöz és a közönséghez. László Aranka professzor születésnapi köszöntése lesz vasárnap délután a Port Royalban, szombaton a Virág cukrászda teraszán a Turkuból városunkba látogató 17 tagú “Nousteprassi” fúvószenekar ad koncertet, és tanulhatunk valamit Ausztráliáról a Partfürdőben. Folytatódnak a XVII. Szegedi Sörfesztivál boszorkányos, táncos, zenés programjai, a színpadon zajló játékok fődíját szombaton 23 órakor sorsolják ki. Filmekből és bulikból is bőséges a választék hétvégén.

Városházi Színházi Esték

Szombaton és vasárnap este a Városháza Udvarán (Széchenyi tér 10.) Frederick Stropel: Sors bolondjai vígjátékát láthatjuk a Budaörsi Játékszín előadásában. A darabról: “A házasság olyan, mint egy ostromlott vár. Aki kinn van, be akar kerülni, aki bent van, az meg inkább kint szeretne lenni.” Gail és Cuck összeházasodnak, ám Bonnie és Jay nem akarnak, és ez éppen elég ahhoz, hogy jól szórakozzunk két órán keresztül és megállapíthassuk: A szerelem lobogó tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.” Rendező: Magyar Attila. Színészek: Szakács Tibor, Magyar Attila, Pikali Gerda, Timkó Eszter. Kezdési időpont: 20.30-kor, kapunyitás: 20.15-kor. Jegyár elővételben: 1990 Ft, a helyszínen váltva: 2.300 Ft.

Finn és nemzetközi szórakoztató zene

A Virág cukrászda teraszán (Klauzál tér) szombaton 17 órától a Szegedi Magyar-Finn Baráti Kör által szervezett program keretében a Turkuból városunkba látogató 17 tagú “Nousteprassi” fúvószenekar ad koncertet. A műsorban finn és nemzetközi szórakoztató zenét hallhatunk. Karmester: Ilkka Auranen.

A Közéleti Kávéház rendezvényei

Az Újszegedi Partfürdőben szombat 17 órakor: Mit tanulhatunk Ausztráliától, amit a világ a legkedveltebb márkanévnek tart – néhány gondolat a társadalomszervezésről. Vendég: Ámon Antal. Házigazda: v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja.

A Port Royal étteremben (Stefánia 4.) vasárnap 16 órakor 50 év a szegedi egészségügy szolgálatában címmel László Aranka professzor születésnapi köszöntése.

A Zsinagógában (Jósika utca) vasárnap 18 órakor Hangverseny virágokkal III. – koncert Gregor József utolsó jótékonysági fellépésének évfordulója alkalmából. Belépődíj: 1 szál virág. Közreműködnek: Temesi Mária és Molnár András operaénekesek, Fekete Gizi és Székhelyi József színművészek, Égető Mária, a Dóm orgonistája, Molnár Gyula klarinéton, Siklósi Gábor ütőhangszereken. Az előcsarnokban 17 órakor zenei virágkompozíciók és virágruhákTompai Mariann virágkötő kiállítása. A kiállítást megnyitja: Papp Janó jelmeztervező, a hangverseny rendezője: Égető Mária. Az est szervezője Szondi Ildikó. Információ: 30/9638-137.

A XVII. Szegedi Sörfesztivál programjaiból

Szombaton:

19.30 – kor Aphrodité pillanatok a Best Models ügynökség Napszépe versenye. 20 órakor fellép a Kis Apostol. 21.31 -kor a T3 zenekar. A Kárász Sörsátorban 21 órától Dollár Boy’s..

Vasárnap:

19.30 – kor az Andy Dance School bemutatója. 20 órakor Retro buli : Abba-Hungária. A Kárász Sörsátorban 21 órától Gera Fivérek.

A színpadon folyamatosan játékok! A fődíj kisorsolása: szombaton 23 órakor! A fődíj egy kétszemélyes utazás a müncheni Oktoberfest fesztiválra teljes ellátással! A belépés díjtalan!

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Apaföld – magyar, film, rendező: Nagy Viktor Oszkár.
21 órakor: Papírrepülők – magyar film, rendező: Szabó Simon.

A Belvárosi Mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

Szombaton:

10, 14 és 16 órakor: A légy a Holdon 3D– színes, szinkronizált belga animációs film, rendező: Ben Stassen.
18 órakor: Utazás a Föld középpontja felé 3D – színes, feliratos amerikai családi kalandfilm, rendező: Eric Brevig.
20 órakor: Terminátor – Megváltás – színes, szinkronizált amerikai akció, sci-fi.

Vasárnap:

10 és 16 órakor: A légy a Holdon 3D– színes, szinkronizált belga animációs film, rendező: Ben Stassen.
14 és 18 órakor: Utazás a Föld középpontja felé 3D – színes, feliratos amerikai családi kalandfilm, rendező: Eric Brevig.
20 órakor: Terminátor – Megváltás – színes, szinkronizált amerikai akció, sci-fi.

Balázs Béla terem:

Szombaton és vasárnap:

16 órakor és 20.30-kor: Vakság (Blindness) – színes, feliratos kanadai-brazil-japán dráma, rendező: Fernando Meirelles.
18.15-kor: Intim fejlövés – színes magyar játékfilm, rendező: Szajki Péter.

Csőke József terem:

Szombaton és vasárnap:

16.15-kor: Oltalom – színes, feliratos olasz dráma, rendező: Marco S. Puccioni.
18.15-kor és 20.45-kor: Lorna csendje – színes, feliratos francia-belga dráma. Rendező: Jean-Pierre Dardenne, Luc  Dardenne.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Hétvégi bulik

A SZOTE Klubban szombaton 22 órától SHINE ON PARTYDJ Lennard.
A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT? – A hétvége lüktetése!  Házigazda: Bende Gábor. A Kisteremben: Dj. Varga B. Lányoknak ingyenes!
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szombat este Resident night – a legnagyobb sláger zenék a 90-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Gureega.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) szombaton este Dance night.
A Centrál Kávézó és Retro Clubban szombat este Lehűlsz? Gin Fizz.

Előző sztori

Kalandozás a magyar borvidékeken

Következő sztori

Ötven kun település épít “Kun Halmot” Ópusztaszeren