Közélet

Jobbik: előrehozott választás és program Szegedért

Jobbik: előrehozott választás és program Szegedért

2009. június 10., szerda
Jobbik: előrehozott választás és program Szegedért
jobbiksajtaj
Erős magyar érdekképviseletet ígértek Brüsszelben a párt három képviselője részéről a Jobbik szegedi szervezetének vezetői. A Horthy Miklós Úszóházon szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a Jobbik augusztusra megalkotja minden részletre kiterjedő szegedi programját, de még júniusban megjelöli azt a független polgármester-jelöltet, akit az önkormányzati választáson támogatni kíván. A párt előrehozott választásokat követel, ennek elérése érdekében Szegeden is kész az utcára vonulni.

A Jobbik 26 településen előzte meg Csongrád megyében is az MSZP-t a vasárnapi EP-választáson, amit

Tóth Péter

megyei és szegedi elnök komoly sikernek könyvel el. Szomorúnak nevezte, hogy a szocialisták Szegeden az országos átlagnál több szavazatot, 23 százalékot kaptak, ám a Jobbik szempontjából így is bizakodásra ad okot, hogy a jobboldali radikális párt 3 képviselővel saját frakciót alakíthatott volna a szegedi közgyűlésben a vasárnap megszerzett több mint 10 százalékkal, ha önkormányzati választásról lett volna szó. Tóth Péter azt ígérte: az Európai Parlamentbe bejutott 3 jobbikos képviselő a garancia rá, hogy a jövőben erős és hatékony védelmet élveznek majd Brüsszelben a magyar vállalkozók, a magyar mezőgazdaság és a határon túli magyarok. Az elnök délvidéki összefogást hirdetett, ennek jegyében a következő hetekben délvidéki körutat tesz, s tárgyalásokat folytat az ottani magyar szervezetekkel. A szegedi szavazók ügyeire, a szegedi problémákra is fokozottabban koncentrál majd a következő hetekben-hónapokban a Jobbik szegedi szervezete. Júliusban a Horthy Miklós Úszóházon és a körötte fekvő Tisza-parti területen családi napot rendeznek majd, ahol egész napos ingyenes programmal várják szavazóikat, az érdeklődőket, a családokat. Augusztusban ismertetik majd minden részletre kiterjedő szegedi programjukat, mellyel újra valódi régiós központtá kívánják tenni a megyeszékhelyet. Ezt megelőzően, a tervek szerint még június végén bemutatják azt a független polgármester-jelöltet, akit szakmaisága, hitelessége és politikai tapasztalata alapján arra érdemesnek tartanak, hogy támogassák a következő önkormányzati választáson.

Rácz Tibor

szegedi alelnök bejelentette: előrehozott országgyűlési és önkormányzati választásokat követelnek, ennek érdekében pedig akár az utcára is vonulnak. Felszólította

Botka Lászlót

és

Ujhelyi Istvánt

, Szeged szocialista országgyűlési képviselőit, kezdeményezzék a Parlament feloszlatását. A Jobbik véleménye szerint a szegedi MSZP–SZDSZ-es városvezetésnek is azonnal távoznia kell, hiszen a válságot nem kezelheti, aki azt okozta, másrészt a szavazók vasárnap kinyilvánították: nem kérnek az MSZP-ből, az SZDSZ pedig Szegeden is megszűnt létezni. Rácz Tibor,

Ö. Kovács Márton

alelnök és

Varga Antal

elnökségi tag kiemeltek néhány olyan területet, ahol a legjobban szerepelt vasárnap a pártjuk: ilyennek bizonyult Szőreg, Tiszasziget, Öttömös, Pusztamérges, Zákányszék, Algyő, Bordány, Üllés vagy éppen Hódmezővásárhely, de meglepően erősek voltak a szegedi panelkörzetekben is. Ö. Kovács hozzátette: a mórahalmi kistérségben azon településeken kaptak kevesebb szavazatot, ahol az ottani polgármesterek különféle módon „zaklatásnak vetették alá” a lakossági fórumaikra igyekvőket. A párt szegedi vezetői összességében úgy értékeltek: az embereknek szimpatikus volt a Jobbik szókimondása, mezőgazdasági programja, illetve az, hogy közvetlen kapcsolatot teremtettek a választókkal. A sajtótájékoztató keretében megköszönték a vasárnapi eredményt valamennyi tagjuknak, aktivistájuknak, szimpatizánsuknak, választójuknak. Végül bejelentették: a Csongrád megyei Jobbik és Magyar Gárda is részt vesz a június 13-i Trianon-felvonuláson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.