Kultúra

Nina Dipla társulata Magyarkanizsán

Nina Dipla társulata Magyarkanizsán

2009. június 16., kedd
Nina Dipla társulata Magyarkanizsán

Június 15-től 20-ig, 10-12 és 13-19 óra között a magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Műhely szervezésében, a Szerbiai Kulturális Minisztérium, a Tartományi Kulturális Titkárság, Magyarkanizsa Község és a belgrádi Francia Kulturális Központ támogatásával a Műhely próbatermében Nina Dipla táncműhelye mutatkozik be a közönségnek.

A világhírű düsseldorfi Pina Bausch Társulat vezető táncosnője látogat Magyarkanizsára. A neves alkotónő érkezését nagy érdeklődés övezi, hiszen a balettalapokon nyugvó kortárs tánc egyik legnagyobb alakjáról van szó. Az egyhetes képzésre magyarországi és szerbiai fiatal művészek jelentkeztek.

Nina Dipla

a Forkwang főiskola képzésének hatását ötvözi sajátos módszerekkel. A gravitáció, a lélegzet, az energia, a pillanatra összpontosítás hatásait és együttes harmóniáját állítja az alkotás szolgálatába. A kortárs és a klasszikus balett technikáján túl, a kundalini jóga és az argentin tangó elemeit és mozgáskultúráját is beépíti a műhelymunkába. Nehéz technikai követelményeket támasztó képzését a hivatásos táncosok egyik kiemelten fontos állomásának tartják. Az egyhetes munka a résztvevők táncos bemutatójával zárul június 20-án, szombaton 20 órakor, a Nagy József RKM próbatermében. A belépés díjtalan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.