Kultúra

Kortárs fotóművészek tárlata nyílt meg a Megyeházán

Kortárs fotóművészek tárlata nyílt meg a Megyeházán

2009. június 17., szerda
Kortárs fotóművészek tárlata nyílt meg a Megyeházán
fotokiallitas14

Épület- és természetfotók, állat- és növényfelvételek, portréképek, eseményfotók, trükk-felvételek – ezekből áll össze a Csongrád megye kortárs fotóművészete címmel a Megyeháza aulájában megnyílt kiállítás. A Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény szervezte tárlaton zsűrizett munkákat láthat a közönség – 35 fotós mintegy 120 képét csodálhatják meg az érdeklődők mától július 9-ig. A kiállítást Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Nagyon fontos, hogy ebben a rohanó világban egy pillanatra meg tudjunk állni, és legalább ugyanilyen lényeges, hogy a művészet esztétikai és érzelmi élményt nyújtson mindannyiunk számára – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a fotóművészek tárlatát

Zakar Péter

közgyűlési alelnök. Hozzátette: nagyon jó az, hogy ilyen sokan fontosnak tartják ezeket a dolgokat. Csongrád megye kortárs fotóművészete címmel, nyolcadik alkalommal hirdette meg megyei pályázatát minden Csongrád megyében élő, dolgozó és innen elszármazott fotóbarát részére a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény. A felhívásra 49 alkotó 415 képpel jelentkezett, a szakértő zsűri végül 35 fotós 119 képét választotta ki a kiállításra. A nem mindennapi fotókat nézegetve egy pillanatra egy napraforgómezőn találhatjuk magunkat, de láthatunk motoros nászmenetet és jégbe fagyott rózsát is. A kiállítás sokszínűsége annak köszönhető, hogy a pályázatnak nincs tematikai megkötése, tájképeket, épület- és természetfotókat, portréképeket, esemény-, illetve trükk-felvételeket és más műfajú képeket egyaránt bemutat. A pályázat fődíját

Filep László

nyerte el Romokban a gyönyör című képével. Különdíjat négyen kaptak:

Marton Ferenc, Szabó Ferenc, Szita László

és

Törköly József

. A szervezők egy kisebb ajándékkal meglepték a legfiatalabb, 18 éves és a legidősebb, 83 éves fotóst is. A képekből készített képeslapsorozatból minden pályázónak jutott egy tiszteletpéldány - áll a sajtóközleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.