Sport

A szegedi vízilabda visszatérője: "Hú, itt a Molnár!"

A szegedi vízilabda visszatérője: "Hú, itt a Molnár!"

2009. június 12., péntek
A szegedi vízilabda visszatérője: "Hú, itt a Molnár!"

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, Molnár Tamás visszatért anyaegyesületébe, a Szeged Betonba. Még két-három évet szeretne pólózni, de határozottan kijelentette, ez nem a levezetés időszaka. Papesz máris nagyon népszerű az uszodában.

Már három éve megkezdődött a tárgyalás a háromszoros olimpiai bajnok,

Molnár Tamás

és a Szeged Beton vízilabdacsapata között.

Molnár Papesz

és

Körtvélyessy Péter

elnök csak néhány napja csaptak egymás tenyerébe. A SZEGEDma.hu is hírül adta a Szegeden nevelkedett vízipólós tizenegy év utáni visszatérését. Molnár Tamás - elmondása szerint - két-három évet szeretne még játszani, de hangsúlyozta, a szegedi játéka nem levezetés.

Montenegró vonzereje

„Montenegró függetlensége óta rengeteget áldoz a sportra, különösen a vízilabdára. Európa-bajnokok és nagyon esélyesek a világbajnoki címre is. Az ország keresi lehetőségeit, nagyon sok gazdag ember van, akik örömmel áldoznak a sportra. Ezért is igazolnak oda sorban a magyar olimpiai bajnokok, Kiss Gergő, Steinmetz Ádám és Varga Tamás. A tengerpartjuknak nagy a vonzereje, és ezt a világgal is szeretnék megismertetni. Rendkívül jók a körülményeik, hiszen háromezres fedett uszodában játszanak például a kotoriak" - mondta Molnár Tamás, akinek szintén volt kérője külföldről.

„Szeged az elmúlt években bebizonyította, hogy Magyarország élcsapatai közé tartozik. Hiába mentem el 11 éve Szegedről, az érzelmi szálak valamilyen szinten idekötnek. Úgy gondoltam, itt az idő, hogy a sikeres pályafutásom végén, már háromszoros olimpiai bajnokként Szeged is kamatoztasson valamit. Nagyon sokat köszönhetek a Tisza-parti egyesületnek, szeretnék valamit visszaadni" - mondta portálunknak a pekingi olimpia után a válogatottságtól visszavonult center. Abban még nem biztos a kiváló játékos, hogy végleg hazatér, egyelőre dilemma előtt áll családja. Mint mondta, van még minimum két éve, hogy ezen gondolkodjanak. Természetesen a szegedi szurkolók nap mint nap találkoznak majd Szeged olimpiai bajnokával, a város egyik leghíresebb sportolójával, hiszen itt fog élni közöttünk. „A sportpályafutásom utáni időszakra is gondolnom kellett, vannak olyan dolgok, amelyek a fővároshoz kötnek. Többek között a sportolók a drog ellen egyesület vagy a vízilabda-szövetségen belül a drogellenes tevékenység miatt néhány alkalommal fel kell látogatnom Budapestre. De ez a mai viszonyok között nem lehet probléma" - magyarázta Molnár Tamás, aki mindenképpen szeretne régi-új csapatával a bajnoki rájátszásba kerülni és ott minél előrébb végezni. Véleménye szerint a kupaszereplést a pillanatnyi forma nagyon meghatározza. De az idén is ott szeretne lenni a LEN-kupa élmezőnyében. Abban biztos, hogy a fantasztikus szegedi közönség nagy segítségére lesz a csapatnak. Papesz máris nagyon népszerű az uszodában. „A minap régi csapattársaimmal

Török Tibivel

és

Mód Petivel

lementem az uszodába, a fiatalok edzettek és fél füllel hallottam, ahogy egymásnak mondták: 'Hú, itt a Molnár!'. Ez nagyon jó érzés volt. Ilyen dolgokat átélni fantasztikus" - mesélte Papesz találkozását a fiatalokkal. A vezetés az olimpia bajnoktól elvárja, hogy morálisan összefogja a csapatot, további pillére legyen a Szeged Betonnak. Tamás szerint ezeknek az elvárásoknak nem lesz nehéz megfelelni, de mindenekelőtt nagyon sokat kell dolgozni a csapat összes játékosának. „Remélem azok az igazolási tervek összejönnek, amelyek a klubvezetés fejében vannak, hiszen a magyar bajnokság élmezőnye kiegyensúlyozottabb lesz. Nem ugrik ki a mezőnyből annyira a Vasas és az Eger, mint tavaly" - vélte az olimpiai bajnok, aki arra a kérdésünkre, hogy

Fodor Rajmundot

látjuk-e együtt ismét a szegedi csapatban Papesszel, ezt mondta: „Rajmi tavaly Olaszországban játszott. Azt hiszem, ha megkeresik, hajlandóságot mutat a visszatérésre. Visszajövetele óriási jelentőségű lenne a szegedi vízilabdázásban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.