Győzelmi szériában: SZVSE-siker Dorozsmán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sorozatban a negyedik mérkőzésén gyűjtötte be a három bajnoki pontot a SZVSE-Gyálarét együttese a labdarúgó megyei I. osztályban. A vasutasok vasárnap Kiskundorozsmán tudtak győzni, ami komoly fegyverténynek számít.

Igazi középházi rangadót vívott vasárnap a SZVSE-Gyálarét gárdája a Kiskundorozsma ellen. A hazaiak a 7., a vendégek a 9. helyről kezdték meg a 29. fordulót, így az összecsapásnak az volt a tétje, hogy az utolsó játéknap előtt ki kerül jobb pozícióba a 6-12. hely közötti tülekedésben. A szegedi vasutasok igazán jó formában érkezetek Dorozsmára, hiszen zsinórban három alkalommal is begyűjtötték a három pontot, így szépen lépkedtek fölfelé a tabellán, ráadásul a csapat önbizalma (és étvágya) is megnőtt. Hegyesi Zsolték így korántsem számítottak esélytelennek a tavalyi bajnokság ezüstérmesének otthonában.

Hatalmas melegben kezdődött a találkozó, ami igencsak rányomta a bélyegét az első félidőre, ugyanakkor már ebben az időszakban is látszott, hogy az egyik legerősebb összeállításában pályára lépő SZVSE-Gyálarét komoly tervekkel lépett pályára, s egyértelműen a győzelem megszerzése a célja. A támadólag fellépő vendégek előtt az első percekben több lehetőség is adódott, ám ezeket nem tudták kihasználni, majd némiképp visszaesett a teljesítményük. 35 perc alatt 25 eladott labdát számolt össze a szakvezetés, így talán a játékosokat sem lepte meg, hogy Sahin-Tóth Dezső és Kozma Zoltán a szünetben kettős cserére szánták el magukat. Boros Lászlót Vér Tamás, Szabados Csabát pedig Zsikó András váltotta, s mint az később kiderült, ezek a változtatások el is döntötték a meccset.

Zsikó szerzett vezetést az 52. percben a SZVSE-nek, ezt a Dorozsma a 71. percben büntetőből még ki tudta egyenlíteni, ám Zsikó két perccel később ismét betalált, megnyugtatva ezzel a kedélyeket. Ezt követően a kissé kinyíló hazaiak ellen számtalan helyzetet dolgoztak ki a vasutasok, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott: több négy, illetve három a kettő elleni szituációit is elrontottak a szegediek. A 85. percben aztán az ezúttal a megszokottnál visszafogottabban futballozó Hegyesi Zsoltnak sikerült mattolnia Tombácz hálóőrt, s ezzel a találattal a tehetséges játékos bebiztosította a győzelmet együttesének.

Újabb sikerével a SZVSE-Gyálarét a 30. forduló előtt 38 ponttal áll a tabella 9. helyén. Ennél hátrébb már biztosan nem csúszhatnak Udvari Tamásék, ám a felfelé lépés lehetősége még adott számukra: amennyiben vasárnap 17 órától Balástyán is nyerni tudnának, szerencsés esetben a jelenleg 40 pontos Kiskundorozsma és Nagymágocs megelőzhető!

A labdarúgó megyei I. osztály 29. fordulójában:

Kiskundorozsma – SZVSE-Gyálarét 1-3 (0-0). Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Hegyi.
Kiskundorozsma: Tombácz – Gábor T., Bosánszki Zs., Szabó (Mezei), Bálint T., Takács (Kis), Makai, Szécsényi, Tóth (Géczi), Lukács, Kőszegi. Edző: Gábor Antal.
SZVSE-Gyálarét: Udvari – Hegyesi Á., Boros (Vér), Ágoston, Rabi, Hegyesi Zs., Virág, Szigeti, Szabados (Zsikó), Simon, Bogdán (Magyar). Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.
Gólszerzők: Szécsényi (11-esből, a 71. percben), ill Zsikó István (2, egyet 11-esből, az 52., illetve a 73. percben), Hegyesi Zsolt ( a 85. percben).

Sahin-Tóth Dezső: „Boldog vagyok, hogy a csapat továbbra is a jobbik arcát mutatja, fontos lenne azonban, hogy végre a helyzeteinket is jobb százalékkal váltsuk gólra. Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, ám a játékban nagyobb pontosságot várok a srácoktól. Kiemelném Hegyesi Ádámot, aki meglátásom szerint a mezőny legjobbja volt a dorozsmai meccsen – szép jövő állhat a fiatal labdarúgó előtt. A többiekre sem lehet egy rossz szavam se, mindenki fegyelmezetten tette a dolgát. Úgy érzem, a bajnokság végére összekovácsolódott a társaság. Jó lenne, ha a hétvégén Balástyán is nyerni tudnánk, hiszen akkor igazán lelkesen és nagy kedvvel vághatnánk majd neki a nyári munkának, lendületből mehetnénk majd neki a következő szezonnak.”

Előző sztori

Szili Katalin: Agyonvertek minket

Következő sztori

Bajnai: További kemény intézkedések várhatók