Közélet

Fidesz: Továbbra is Orbán Viktor a főnök

Fidesz: Továbbra is Orbán Viktor a főnök

2009. június 13., szombat
Fidesz: Továbbra is Orbán Viktor a főnök

Újraválasztották a Fidesz elnökévé Orbán Viktort a párt XXIII. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten. Újabb két évre alelnök Pokorni Zoltán, Varga Mihály, Kósa Lajos és Pelczné Gáll Ildikó is.

A Magyar Nemzet Online az MTI híre alapján arról számol be: a Fidesz elnöke 1216 érvényes szavazatból 1211 igen szavazatot kapott.

Orbán Viktornak

nem volt kihívója a pártelnöki poszton, ahogy a négy alelnök esetén sem volt többes jelölés. A Fidesz vezetőjét az alelnökökhöz hasonlóan újabb két évre választották meg. A küldötteknek a kongresszus kezdetén a szavazólap mellett kiosztották az Orbán Viktor által jegyzett Fundamentumok című dokumentumot, amelyben a Fidesz vezetője pártelnöki programját fogalmazza meg. Többek között azt írta, hogy a Fidesz a szabad magyarok pártja, stratégiai kapcsolatban él a KDNP-vel, és önálló kormányzást céloz meg, ezután sem köt koalíciót a „kommunista diktatúra utódpártjával”, az MSZP-vel és a „szélsőségekbe hajló jobboldali pártokkal”. A Magyar Nemzet Online

teljes cikke itt olvasható

.

Orbán: Nem egyezünk ki a Gyurcsány–Bajnai-korszakkal

Mi nem egyezünk ki a Gyurcsány–Bajnai-korszakkal – jelentette ki beszédében Orbán Viktor.

A párt honlapjának beszámolója

szerint a régi-új elnök azt mondta, eljött az idő, hogy beváltsák a történelmi lehetőséget, amelyre húsz év óta vártak. A Fidesz elnöke rámutatott, a Gyurcsány–Bajnai-korszak az európai parlamenti választáson elszenvedett vereség ellenére minden erejét bevetve folytatja hadjáratát a változás ellen. Küzd az emberek terveivel szemben, mert abban a szocialisták már nem szerepelnek. Mint kifejtette, az utolsó nagy összecsapás következik, amelyben az emberek eszményei és a hatalom tervei fognak majd összecsapni. Hozzátette, elérkezett az esély arra, hogy lezárják a Gyurcsány–Bajnai-korszakot. Orbán Viktor kijelentette, ha rajta múlik, nem fogja engedni, hogy most, amikor karnyújtásnyira vannak a történelmi lehetőségtől, bárki is el akarja azt venni az emberektől. A Fidesz senkit sem hagy az út szélén, és ezért soha nem fog kiegyezni a Gyurcsány–Bajnai-korszakkal és annak képviselőivel. Mint mondta, eljött a pillanat, és beválthatják azt a lehetőséget, amelyre húsz év óta vártak. Mindenkit értesíteni kell, hogy elérkezett az idő. Egyszer és mindenkorra lebonthatóak azok a gátak, amelyek lehetetlenné tették hazánk boldogulását. Magyarország végleg lerázhatja magáról a Gyurcsány–Bajnai-korszakot, és megváltozhat. Egy a tábor, és hatalmas, egy a zászló, és büszkén magasan leng – mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.