Bulvár

Elfogták a szegedi bankrablót Magyarcsanádon

Elfogták a szegedi bankrablót Magyarcsanádon

2009. június 17., szerda
Elfogták a szegedi bankrablót Magyarcsanádon

Elfogta a rendőrség a két héttel ezelőtti szegedi bankrablás elkövetőjét - közölte szerdán sajtótájékoztatón Szeged rendőrkapitánya.

A 23 éves nő nem ismeretlen a rendőrség előtt, korábban rablás, lopás, hamis vád, közokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás - mondta

Zélity László.

Hozzátette: a fiatal nőt egy kifosztásos bűncselekmény kapcsán adott személyleírás alapján azonosították be, és kedden Magyarcsanádon fogták el a rendőrök. A nő mindkét cselekmény elkövetését beismerte. Az elkövető május 29-én, reggel fél kilenckor ment be a Szeged belvárosában levő Takarékpénztárba. Álarcot viselve, késsel megfenyegette a pénztárost, akitől kétszázezer forintot követelt. Miután a kasszánál levő férfi alkalmazott az összeg egy részét átadta neki, a rabló távozott. A rablást követően, a múlt héten kifosztottak egy járókelőt is. Az akkor készült személyleírás alapján vetődött fel, hogy a két elkövető azonos lehet. A nőt kedden a Makói Rendőrkapitányság munkatársai fogták el Magyarcsanádon. A gyanúsított kihallgatásán mindkét bűncselekmény elkövetését beismerte, a Szegedi Rendőrkapitányság kezdeményezi a nő előzetes letartóztatását. A rendőrkapitány felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb közömbösséget tapasztalnak az emberek részéről, a szemtanúk gyakran nem tesznek semmit, ha bűncselekményt látnak. Természetesen nem a közbeavatkozás a feladat, hanem a rendőrség értesítése, ezzel segítve a munkát - hangsúlyozta. Zélity László hozzátette: a közömbösséget bizonyítja, hogy a szegedi rablás elkövetésekor a bankban több ügyfél és alkalmazott tartózkodott, akik láthatták az eseményeket, de nem segítették a rendőrséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.