Közélet

Botka László: amíg a szegedieknek szükségük van rám, maradok

Botka László: amíg a szegedieknek szükségük van rám, maradok

2009. június 24., szerda
Botka László: amíg a szegedieknek szükségük van rám, maradok
lakforum2
Botka László nem lepődik meg azokon a találgatásokon, melyek szerint ő a miniszterelnöki szék várományosa, az "új arc" a Magyar Szocialista Pártban, de egykor azt ígérte a szegedieknek, hogy ameddig szükség van a munkájára, marad.

Szeged szocialista polgármestere az MTI-nek szerdán kifejtette: jelölése talán nem véletlen, Szeged sikerei és eredményei országosan, pártállástól függetlenül elismerést váltanak ki. A nagyvárosok közül a legtöbb fejlesztést Szeged tudja megvalósítani, emellett béke és nyugalom van a dél-alföldi településen, a városlakók döntő többsége pártállástól függetlenül azt érzi, hogy jó irányba fejlődik a település. Az, hogy a neve felmerült a legmagasabb pozíciót illetően, Szeged városának eredménye és teljesítménye is - tette hozzá. "Azt ígértem a szegedi választóknak, amikor a városba kerültem, hogy ameddig szükség van a munkámra, nem hagyom cserben Szegedet. Ezért nem vállaltam eddig sem országos vezető szerepet" - mondta el, hozzátéve: a város politikusként megbecsüli őt, hisz háromszor egyéni országgyűlési képviselőnek, kétszer pedig polgármesternek is megválasztották.

Botka László

a párt életéről kifejtette: a szocialista pártban megkezdődött egy útkeresés, amit jónak tart. Van ugyanis egy olyan párt is, ahol ilyen útkeresések nincsenek, húsz éve ugyanaz a megkérdőjelezhetetlen vezető áll az élén, aki bukhat akárhány választást, lehet liberálisból kereszténydemokrata, mindez nem számít.

Gyurcsány Ferenc

lemondásával a szocialista pártnak viszont meg kell határozni egy új, hiteles, versenyképes baloldali alternatívát, és ehhez új, hiteles személyekre is szükség van - hangsúlyozta Szeged polgármestere. "Azt gondolom, hogy egy baloldali irányváltás során a szocialista pártnak nem szabad feladni a modernizációs arculatát. De azt látni kell, hogy sok olyan jogos társadalmi probléma van, mely kérdésekre nem adott az MSZP határozott baloldali választ" - mondta. A politikus szerint nem kell megtagadni az elmúlt évek politikáját. A Gyurcsány-korszak céljaiban, baloldali értékeiben vállalható volt - közölte, hozzátéve: a baj inkább az volt, hogy akkor nem találtak megfelelő társadalmi támogatásra, másrészről pedig nem baloldali stílusban adták elő a mondandójukat, ami így egyre inkább kioktatásként jelent meg az emberek előtt - tette hozzá. Botka László kiemelte: nem száznyolcvan fokos fordulatra van szükség az MSZP-ben, hanem hiteles, új arcok kellenek, akik egy szociálisan jóval érzékenyebb, baloldali modernizációs programot tudnak felvázolni a választóknak. "Azt gondolom, hogy a baloldal újjáépítése nem fél év vagy háromnegyed év feladata, ennyi idő van ugyanis a választásokig, de fél év, háromnegyed év alatt vissza lehet adni a reményt a most tőlünk elpártoló baloldali szavazók számára. Ez egy hosszabb távú folyamat, amelyben részt kívánok venni" - jelentette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.