Közélet

Bajnai: Újabb IMF-hitel sem kizárt

Bajnai: Újabb IMF-hitel sem kizárt

2009. június 18., csütörtök
Bajnai: Újabb IMF-hitel sem kizárt

A miniszterelnök szerint nem lehet kizárni, hogy Magyarországnak ismét kölcsönt kell kérnie az IMF-től – értesült a Magyar Nemzet. Bajnai Gordon erről az amerikai Dow Jones hírügynökségnek beszélt és leszögezte, hogy kabinetje szigorúan betartja a tervezett szigorú fiskális politikát.

A befektetők bizalmának visszaszerzése, a gazdasági növekedés beindítása és a forint árfolyamának stabilizálása érdekében Magyarország be fogja tartani a szigorú fiskális politikát – jelentette ki

Bajnai Gordon

, aki szerint a költségvetési hiány megfékezése és az euró-övezethez való mielőbbi csatlakozás az előttük álló legfontosabb teendők. A miniszterelnök szerint a Nemzetközi Valutaalap részéről a legutóbbi tárgyaláson megelégedésüket fejezték ki hazánk jelenlegi teljesítményével kapcsolatban és bizakodva álltak a kormány által elindított gazdasági programhoz. Bajnai úgy fogalmazott, amennyiben ismét váratlan krízis jelentkezik a nemzetközi pénzügyi piacokon, könnyen előfordulhat, hogy ősszel a korábbi IMF-kölcsön kiterjesztését kell kérniük. Erre a Valutaaalap részéről megvan a nyitottság – fogalmazott a kormányfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.