Utazás

Utazás: egy klasszikus szicíliai körút

Utazás: egy klasszikus szicíliai körút

2009. május 30., szombat
Utazás: egy klasszikus szicíliai körút
picasso-museum

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai, köztük szicíliai körutazás, horvát tengerpart és az ExperiDance bemutatója.

1. Hírek a nagyvilágból

Éjszakai turisztikai attrakcióvá válhat Angkorvat

20070814_angkor
Éjszakánként is látogatható lesz a jövőben a világ legnagyobb vallási célú épülete, Angkorvat, hogy több turistát csalogassanak Kambodzsába - jelentették be kedden az Angkor-park képviselői. Az idegenforgalom Kambodzsa egyik legfőbb bevételi forrása. A várakozások szerint ebben az évben egymilliónál több külföldi látogat az országba, a turisták többsége Dél-Koreából, Japánból és az Egyesült Államokból érkezik. A külföldi vendégeknek több mint a fele megnézi az angkori templomokat, amelyek Kambodzsa legfőbb turisztikai vonzerejének számítanak. Jelenleg a turistákat napnyugtakor kitessékelik Angkorból, ám az elképzelések szerint a jövőben 8.30-ig maradhatnak a látogatók.

Látogatható lesz Picasso kastélya

picasso-museum

Első ízben nyitja meg kapuit a látogatók előtt Pablo Picasso dél-franciaországi kastélya; bár a festőművész otthona csak június és szeptember között lesz megtekinthető, Picasso életének számos eleme bontakozik ki, emellett sírját is fel lehet keresni. Az érdeklődők megnézhetik azokat a szobákat, az étkezőt, a hálót, a fürdőt, és a műtermet, amelyekben a mester sok időt töltött. A berendezés spártai; Picasso a 14. századi kastély 1958-as megvásárlásakor állítólag úgy fogalmazott: műveivel akarja betölteni a teret. A kastélyt Picasso utolsó felesége, Jacqueline első házasságából származó lánya örökölte. Catherine Hutin ötmillió eurót ölt a felújítási munkálatokba, a parányi község lakói azonban megmakacsolták magukat, mint mondták, nem kérnek a turisták tömegéből. Éppen ezért a rövid nyitva tartás idejére már lázasan érkeznek az előjegyzések.

2. Utazások, akciók

Klasszikus körutazás Szicíliában

cefalu

Palermo - Agrigento - Taormina - Siracusa - Cefalú

A Földközi-tenger legnagyobb szigete, Szicília gazdag történelmi múltja bőven kínál látnivalókat a kultúra és a történelem iránt érdeklődőknek. Régészeti emlékek, katedrálisok, templomok, színházak és más, változatos stílusú építészeti emlékek mesélnek régmúlt időkről, míg a jelen pillanatait a konyhaművészet finom ízei, a kellemes éghajlat, a Tirrén-tenger bársonyos vize teszik emlékezetessé.

Időpont: Június 12-19.

Részvételi díj:

249900 Ft

/ fő

AJÁNDÉK FÉLPANZIÓVALA részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

utazás repülőgéppel és autóbusszal, 7 éjszaka szállás kétágyas szobában reggelivel, vacsora egy alkalommal, a leírt programok helyi idegenvezetővel, betegség-, baleset-, poggyász- és útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza

a repülőtéri illetéket és díjakat

kb.

23 900 Ft

, valamint a belépők felárát

16 000

Ft

.

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

Horvát tengerpart a KRK sziget

Minden gyerekek 12 éves korig ingyen üdül!

Időpont: 2009.07.11. - 08.01. közötti 3 héten át (8 nap/ 7 éj)

Horvátország / KRK sziget / Omisalj

Htl ADRIATIC Depandance** épületekben

hotel-adriatic-depandance-875181
Elhelyezés:

2-3 ágyas TU/WC-s szobákban

Ellátás:

büfé reggeli és büfé vacsora a szálloda központi éttermében

Egyéb:

kiépített lassan mélyülő homokos strandszakasz, bár, disco, strandon éttermek és kávézó,

Részvételi díj: 58.520,- Ft

/ Fő felnőtt

0 - 12 éves korig

ingyenes

(két teljes fizető felnőttel egy szobában, 1 felnőtt 1 gyerek 50%) Adriatic főépület felára: 9.380,- Ft / Fő / 7 éjszaka, Mininum tartózkodás: 3 éj 10% felár ellenében szabad helyek függvényében foglalható

Buszos időpontok: 07.11.-18., 07.18.-25., 07.25.-08.01.

(felnőttár: 18.900,- Ft/Fő, gyerekár :17.900,- Ft/Fő)

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

3. Színház, koncert

ExperiDance: EZEREGYÉV 2009. július 4, szombat 21:00, Pilisszántó - Szikla Színház

Az Ezeregyév az első egész estét betöltő produkció, mely a magyar történelmet dolgozza fel a Honfoglalástól napjainkig 260 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve.

j_experidance

Az Életben betöltött szerepünket a bennünk élő jó és rossz keveréke határozza meg. Az egyén befolyásolja a közösségek és a társadalmak alakulását. Ez a szerepvállalás múltat, jelent és jövőt teremt, alakítja történelmünket, törté-netünket. A Teremtő angyalaival (a Föld és az első emberpáros, Ádám és Éva megteremtésével) Lucifer pedig ördögeivel alakítja ebben az egész estét betöltő táncvízióban az arányokat. A jó és a rossz klasszikus -értelemben vett- csatája a magyar történelem nagy metszéspontjaiban csúcsosodik ki. Ezeket a metszéspontokat vázolja fel a műfaj jellegzetes elemeit felhasználva előadásunk. Az ezeregy éves magyar történelem feljegyzésre érdemes, nagy pillanatainak felvillanásával monumentális és egyedülálló kísérletet élvezhetünk- az alkotó optikáján keresztül. Jegyárak: 4000 Ft Az ÁFA emelés a színház-, koncert és fesztiváljegyeket is érinti!!! Július 1-től 25%-ra nő az ÁFA. Spóroljon és vegye meg jegyét nyárra június 30-ig 20%-os ÁFA tartalommal. Jegyek megvásárolhatók irodánkban, melyek üdülési csekkel is fizethetőek.

C&T Hungary Utazási Iroda Szeged, Dáni utca 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.