Sport

Győzött a szegedi szív: Volán-siker Újbudán

Győzött a szegedi szív: Volán-siker Újbudán

2009. május 30., szombat
Győzött a szegedi szív: Volán-siker Újbudán

A bennmaradás szempontjából hatalmas jelentőséggel bír az Újbuda TC és a Tisza Volán SC mérkőzése a labdarúgó NB III Alföld csoport 28. fordulójában. A találkozót 14 órától élőben követhetik a SZEGEDma.hu-n!

Rendkívül értékes három pontot szerzett a Tisza Volán SC Újbudán. A kék-feketék

Baji Renátó

találatával verték egyik közvetlen riválisukat, így hatalmas lépést tettek NB III-as tagságuk megőrzése felé. A Volán jelenleg 31 ponttal áll, az Újbuda maradt 28 pontos, s gólarány jóval rosszabb, mint a szegedieké. A 26 pontos Izsák 17 órakor fogadja a Budafokot. Bármi is lesz annak a meccsnek a végeredménye, biztossá vált: ha

Buchholcz Gábor

tanítványai jövő szombaton hazai pályán két vállra fektetik az Izsákot, jövőre is az Alföld csoportban kergethetik a bőrt. Az újbudai meccsen minden játékos maximálisan odatette magát, fantasztikusan küzdött, így a győzelem teljesen megérdemelt. Tucatnyi szurkoló is buzdította Huszárikékat, ők ezúton üdvözlik az otthoniakat.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 28. fordulójában: Újbuda TC - Tisza Volán

SC

0-1 (0-1).

Szeged:

Czirják - Búzási, Vida, Boldizsár, Grünwald - Mórocz, Szilágyi - Baji R., Huszárik (Udvari), Harmos (Dargó) - Kazi (Szabó T.). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gól: Baji Renátó (5. perc)

Buchholcz Gábor: Csapatként alkottunk maradandót

A szegediek vezetőedzője így értékelt a lefújást követően: „Ezt a győzelmet a nagybetűs CSAPAT szerezte meg, fegyelmezettségünk, odaadó játékunk eredményezett sikert. Korábban sokszor mi játszottunk fölényben, de semmire sem mentünk vele, most ellenfelünk birtokolta jóval többet a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, hiszen a Vida Gergő vezényelte védelem remekül zárt. A középpályán Mórocz és Szilágyi nagyszerűen szűrték meg a hazaiak próbálkozásait, a Huszárik jól fogta össze társait, Baji és Harmos pedig rengeteget futottak a széleken. Ez a sok futásra, sok ütközésre épülő harcmodor nem különösebben kedvezett az Újbudának, talán ezzel tudtuk kihúzni a méregfogukat. Ne feledjük, olyan együttest múltunk felül, mely többször is győzött már hazai pályáján, s rendre sok gólt szerez. Úgy érzem, sikerült végre túljutnunk a holtponton, amit az is jelez, hogy két ki-ki meccset hoztunk kapott gól nélkül. Természetesen nincs még vége, így kell hajtanunk továbbra is, hogy elérjük céljainkat, ezzel együtt le a kalappal a srácok előtt! Most utazunk Kecskemétre, ahol megtekintjük a KTE – Diósgyőr NB I-es meccset – reméljük, a két szegedi nevelést, Búrány Zolit és Szélpál Tamást is láthatjuk a pályán.”

Élő közvetítésünket itt olvashatják újra:

A Magyar Labdarúgó-szövetség székházának szomszédságában található SportMax Központban remek labdarúgóidőben lép pályára a két együttes. A hazaiak fehérben játszanak, a Szeged a hagyományos kék-fekete csíkos mezt, fekete nadrágot és sportszárat viseli. A Budapest és Érd között, egy domb oldalán fekvő csodálatos komplexumban egyébként uszoda és teniszpályák is fogadják a sportolókat, sportolni vágyókat. Ami a szegediek szombati vágyait illeti, Huszárikék mindenképpen pontot, de még inkább pontokat szeretnének szerezni az Újbuda vendégeként. A két gárda egyaránt 28 ponttal áll a 12., illetve a 13. helyen, így igazi hatpontos ütközet zajlik a műfüvön. A Volán kezdőcsapata: Czirják – Búzási, Boldizsár, Vida, Grünwald – Mórocz, Szilágyi – Baji R., Huszárik, Harmos – Kazi.

1. perc:

Rögtön a mérkőzés elején vezetést szerezhetett volna a kék-fekete alakulat, ám egyelőre nem tette... Baji Renátó ugrott ki a bal szárnyon, egyedül vezette a labdát a kapusra, majd el akart gurítani mellette, ám a hazai hálóőr egy nagyszerű spárgával menteni tudott. Bajinak ezen a tavaszon valahogy nem akar összejönni a gól, pedig igazán mindent megtesz érte!

5. perc:

Így teljesüljön a tudósító minden vágya! Még öt perc sem telt a mérkőzésből, máris vezet a Szeged, mégpedig Baji Renátó találatával! Egy ígéretes vendégakciót akasztott meg a játékvezető sípszava a jobb oldalon, ám a beívelt szabadrúgás után kavarodás támadt az újbudai tizenhatoson belül, az egyik védőről lepattant a játékszer, Baji eszmélt a leghamarabb, s mintegy 7 méterről a bal alsóba zúdította a bőrt; 0-1!

13. perc:

A hátrányba került Újbuda óriási erőket mozgósít az egyenlítésért, egyre-másra vezeti a támadásokat, ám a Volán védelme egyelőre nagyon stabilan áll a lábán, s hárítja el a próbálkozásokat.Sőt, ahogy lehetőség akad, bátran indul ellenakciókra a Buchholcz-legénység.

17. perc:

Olyannyira bátran vezeti kontráit a Szeged, hogy kis szerencsével növelhette volna előnyét. Harmos Zsolt száguldott el a bal szélen, beívelése átszállt a kapus fölött, Baji Renátó az alapvonal közeléből bólinthatott, a gólba tartó labdát azonban sikerült menteniük a remekül helyezkedő védőknek.

26-27. perc:

Igazán eseménydús, izgalmas, változatos mérkőzést élvezhetnek a drukkerek, köztük néhány lelkes szegedi szurkoló. Előbb hatalmas újbudai helyzet maradt ki, a kiugró középcsatár egy védő közreműködésével alig-alig lőtt mellé, majd válaszul Huszárik Zsolt tüzelt 25 méterről, s ő sem sokat tévedett.

34. perc:

Állandósult az újbudai mezőnyfölény, javarészt a szegedi térfélen pattog a labda, ám a hazaik szerencsére komolyabb veszélyt most nem jelentenek a vendégek kapujára. Az imént Szilágyi és Harmos szólalkozott össze csöppet egy lesre futás kapcsán, ez is mutatja, mennyire akarnak, mennyire harapnak a Tisza-partiak.

42. perc:

Parázs jelenetek pályán és pályán kívül! Egy sérülést követően az Újbuda „elfelejtette” visszaadni a labdát, aminek hatására némiképp keményedett a csata, és a nézők is összeszólalkoztak. Jól jön majd a szünet... Amúgy ami magát a labdarúgást illeti, továbbra is a hazaiak támadnak többet, ám a Volán válaszcsapásai veszélyesebbek: Harmost az utolsó pillanatban tudták szerelni, majd Huszárik lövését blokkolták.

45. perc:

Czirják Tamás hárított még szépen egy lövést, majd a játékvezető az öltözőbe parancsolta a küzdő feleket. Előny itt, lehet kicsit szusszanni!

46. perc:

Túl sokat azért nem pihenhettek a srácok, alig tíz perc szünetet követően meg is kezdődött a második játékrész.

52. perc:

Fokozódott az iram, mindkét együttes nyílt sisakkal futballozik. Nem sokkal ezelőtt Harmos lőhetett 18 méterről, a labda az oldalhálóban landolt.

60. perc:

Egyre elkeseredettebb küzdelem folyik a pályán, az Újbuda mindent megtesz az egyenlítés érdekében, ám a volános kontrák szinte minden esetben magukban hordozzák a gól lehetőségét. Ebben a pillanatban a kiugrani készülő Kazi elől tudott menteni a hazai kapus...

67. perc:

Megmerevedtek a frontok a félidő közepén, őrzi egygólos előnyét a vendégcsapat. Ahhoz azonban, hogy biztosra mehessenek a szegediek, nem ártana még egyszer megzörgetni az újbudai hálót. A hazaiak előtt egy igazi helyzet adódott: a tizenhatos és az alapvonal találkozásától végezhettek el szabadrúgást, a beívelt labdába Czirják ujjheggyel beleért, ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy az érkező újbudai játékos ne tudja megfelelően irányítani fejesét – a játékszer nem sokkal kerülte el a kapunkat...

75. perc:

Igencsak feszültté vált a mérkőzés, ahogy az a nagy tét miatt várható is volt. Sorra villannak a sárga lapok, Harmos idegei mintha kezdtek volna elszállni, így Buchholcz Gábor Dargó Balázst küldte be a helyére, mielőtt a bíró másodszor is lappal figyelmeztette volna a tar támadót. Mórocz fejelhetett közben egy szöglet után, de a hazai kapus a helyén volt.

82. perc:

Továbbra is csak azt jegyezhetjük föl, hogy gyilkos küzdelem folyik a pályán, élet-halál harcról van szó, ezzel mindkét alakulat tisztában van. Nyom, nyom az Újbuda, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania az utóbbi percekben. A Volán továbbra is rendkívül stabilan védekezik. Egy szöglet után Dargó fejelte ki a labdát, a hazaiak távolról rászúrták, de ez felszabadítással egyenértékű...

90-92. perc:

A szegedi együttesben Kazit Szabó Tamás, Huszárikot pedig Udvari Szabolcs váltotta – mindketten rengeteget dolgoztak, s nagyszerűen játszottak. A játékvezető két perc hosszabbítást rendelt el, amit végigtámadott az Újbuda, még a kapusuk is előrejött. Két szabadrúgást is elvégezhettek a hazaiak, mindkétszer veszélyesen szállt be a labda a tizenhatosunkon belülre, de végül sikerült felszabadítani. Első alkalommal írhatjuk le a tavasszal idegenbeli meccs után, egy online közvetítés végén: GYŐZÖTT A TISZA VOLÁN SC!!!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.