Sport

Tengerparton vitézkedtek a szegedi atléták

Tengerparton vitézkedtek a szegedi atléták

2009. május 4., hétfő
Tengerparton vitézkedtek a szegedi atléták
titanok1
Második alkalommal vettek részt szegedi futóatléták nemzetközi edzőtáborban, a tengerparti pályáról ismert Barban. A Titán TC sportolói Menyhárt Zoltán vezetésével április 18. és május 2. között edzettek és vettek részt egy nemzetközi versenyen Montenegróban.

Egy évvel ezelőtt - még korábbi egyesületük színeiben -

Menyhárt Zoltán

atlétaedző három leány és egy férfiatlétájával két sikeres hetet töltött Barban. A versenyidőszakban szépen jöttek az eredmények, ami után úgy döntött a szegedi tréner, hogy idén ismét megnézik a tengert, és megtesznek néhány kilométert a tengerparti pályán. Szülői és támogatói segítséggel a Titán TC három atlétareménysége (

Barzó P. Balázs, Szabó Bence Zsigmond, Szelepcsényi Zsolt

, mindhárman 1992-es születésűek) mellett a már „tapasztalt öreg"

Lóczi Attila

(1984) indult útnak Szabadkáról közvetlen vonattal Barba. A szállással, étkezéssel, edzéslehetőségekkel abszolút elégedettek voltak, csak az időjárással adódtak problémák - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Menyhárt Zoltán. Az edzőtábor végén ugyanakkor egy nemzetközi versenyen való részvételre is lehetőség nyílt. „Ismét jó választásnak tűnik montenegrói táborunk, igaz voltak olyan napok, amikor az idő megpróbált bennünket a szálláson tartani. A pálya melletti fenyőerdő, amelyben egy körülbelül 600 méteres futható kör van, már ismerte minden lépésünk. A srácoknak mind tüdőre, mind ízületekre jó hatást gyakoroltak a terep adta lehetőségek, sőt itt az erdőben még szabadtéri erősítésekre is volt lehetőségünk, és az akadályfutást is tudtuk gyakorolni. Szinte minden másnap időre futásokat iktattunk a programba, amelyek során rendesen elfáradtak a fiúk, de a célok elérése érdekében fontosak lesznek ezek a megpróbáltatások. Igyekeztünk pihenőket is tartani, de a nagy megterhelés látszott a srácokon a verseny során. Ennek ellenére mind a négyen nagyszerű eredményeket értek el, azaz kiváló formában várják a versenyszezont" - értékelt a tréner.

Az eredmények:

Lóczi Attila - 1500 méter: 4'01,09 (idei csúcs, 1. hely) Szelepcsényi Zsolt - 1500 méter: 4'07,98 (egyéni csúcs, 3. hely) Szabó Bence - 1500 méter: 4'16,90 (egyéni csúcs, 6. hely) Barzó P. Balázs - 1500 méter: 4'35,32 (egyéni csúcs, 7. hely) Emlékeztetőül: Lóczi Attila tavaly ugyanezen a montenegrói viadalon 4'14,55-öt futott, igaz, futás közben megsérült a lába egy szöges cipőtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.