Közélet

Német Ferenc a közbiztonságról

Német Ferenc a közbiztonságról

2009. május 5., kedd
Német Ferenc a közbiztonságról

Ki Magyarország miniszterelnöke? - 20% nem tudja

kozbiztonsag1

Érdekfeszítő előadást tartott a hazai közbiztonság helyzetéről Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnöke a Fidesz-székházban.

Végigkísérte a közbiztonság alakulását a rendszerváltástól napjainkig, beszélt az állami monopóliumok megszűnéséről, a rendvédelem megváltozott szerepéről és a politika mind nagyobb térnyeréséről. Megtudtuk, hogy az ismertté vált bűncselekmények száma a rendszerváltás után megduplázódott, új bűncselekmények, elkövetési módok jelentek meg, miközben az állam egyre inkább igyekezett kivonulni a magánszféra védelméből. Az emberek biztonságérzete napról napra romlik, ami egyes politikai csoportoknak (

az aktuális kormánynak, a szocialista vezetésnek, Draskovicsnak és körének - szerk.

) a malmára hajthatja a vizet.

(Ezek az erők egyértelműen saját politikai céljaik elérésére használják a cigányok ellen elkövetett bűncselekményeket, miközben szélsőséges jobboldali szervezetekkel riogatnak, folyamatos konfliktushelyzetet teremtenek a társadalomban - szerk.)

. Az elmondottakat nyomon követhetjük BAZ megyében, ahol hihetetlen mértékben megnőtt a rablások és a vagyon elleni bűncselekmények száma, ahol alacsony az iskolázottság és egyre rosszabb a gazdasági helyzet is. Ezenkívül számos olyan terület van, ami potenciális veszélyforrást, biztonsági kockázatot jelent az emberek számára: üzemzavarok (egy színesfémvezeték-lopás miatt megbénult az internet-szolgáltatás több fővárosi kerületben, leálltak a banki szolgáltatások), Paks, a veszélyes anyagokat szállító kamionok útjainkon, a természeti katasztrófák (az ominózus augusztus 20-a, a felelősöket azóta sem találták meg), terrorcselekmények (ahol kisebb az ellenállás, mint nálunk, ott a veszély is fokozódik) stb.

(az aktuális hatalom azonban elhanyagolja ezeket - szerk.)

.

Mert is miért is történik, kedves olvasó? Celebekkel, gagyi sorozatokkal, kibeszélőshow-kal elaltatják a társadalom figyelmét, manipulálnak a polgárokkal, elhallgatva a valós tényeket és problémákat. Az olaszliszkai gyilkosok például szabadlábon védekeznek, milyen visszatartó hatása van ennek a bűnözők számára? Minél elvetemültebbek, brutálisabbak a bűnelkövetők, annál inkább mögéjük tud állni az aktuális politika. Jó ideje már nincsen főbírónk, a mostani hatalom szűkíti a bíróságok mozgásterét, a bérfejlesztés megvonásával pedig sakkban tartja az állományt, és nyomást gyakorol a demokratikus intézményekre.

A kormányváltással sok baloldali politikus megpróbálja majd átmenteni hatalmát és érdekeltségét, ezért biztos megkörnyékeznek majd egyes jobboldali vezetőket is.

Német érdekességként említette, hogy a lakosság 20%-a azt sem tudja, kicsoda ma Magyarország miniszterelnöke, 17%-a pedig azt hiszi, hogy ma is

Orbán

Viktor

a kormányfő.

Ilyen is van, ez is Magyarország.

A cikkel kapcsolatban kérdések merültek föl, hogy az abban foglaltak közül mit mondott Német Ferenc az előadás keretében, illetve mely részeket fogalmazta meg önálló véleményeként az újságíró. A szöveget az előadó kérésére éppen ezért pontosítottuk - az újságírói gondolatokat kurzívval szedtük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.