Közélet

Milosevic szelleme kísért?

Milosevic szelleme kísért?

2009. május 13., szerda
Milosevic szelleme kísért?

Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a koncepcióbeli ellentétekből, hogy milyen lesz Szerbia felépítése, az az áramlat győzedelmeskedett, amely Szerbiát egy szigorúan központosított államként látja, értékelt a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Pásztor István, aki szerint ez ellentétes a mai európai realitásával és az EU törekvésével – írja cikkében a VajdaságMA.hu.

A portál beszámolója szerint a szövetség elnöke kijelentette, hogy a Vajdasághoz való viszonyulás ma olyan, mint

Slobodan Milosevic

idejében volt.

Pásztor

úgy véli, hogy valóságos csoda lenne, ha a szerb parlament júniusban elfogadná a statútumot és a kísérő törvényt a tartományi hatáskörről, valamint a nemzeti tanácsokról szóló jogszabályt. Ezek azok a kérdések, amelyek rendezését halogatni fogják különböző manőverekkel. A pártvezető elmondta, hogy a VMSZ szándéka, hogy egy kisebbségi magyar regionális párt legyen, amely a magyar közösség érdekeinek a képviseltével védi mindazoknak az érdekeit is, akik a tartományban élnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.