Sport

Megnyugató előnyt szerzett a Szedeák

Megnyugató előnyt szerzett a Szedeák

2009. május 8., péntek
Megnyugató előnyt szerzett a Szedeák
szedeaksarvar24

Huszonkét pontos győzelmet aratott hazai pályán az SZTE-Szedeák a Sárvár együttese ellen a férfi kosárlabda NB I/B középházi rájátszás második fordulójának első találkozóján. Bonifert Domonkos legénysége bizakodva és nyugodtan készülhet a vasárnapi visszavágóra.

Az SZTE-Szedeák kettős győzelemmel jutott tovább a Kozármislennyel szemben a férfi kosárlabda NB I/B középházi rájátszásában. A 9-12. helyért az Univerzal Pack-FKSZC együttesével mérkőznek, s a párharcára klasszikus kuparendszerben kerül sor. Az első mérkőzést követően május 10-én utaznak a szegedi fiúk Sárvárra, a visszavágóra, így hát nem is lehetett más a cél a péntek esti összecsapáson, mint megnyugtató előnnyel megszerezni a győzelmet. Jelentjük, ez sikerült! A Szedeák 22 pont előnyt szerezve, 96-74-re múlta fölül ellenfelét. A mérkőzést megelőzően az SZTE-Szedeák hátországának nagyjait, a cápa korcsoport országos hetedik helyezett csapatát és az U20-as korosztály bronzérmes gárdáját jutalmazta a klub vezetése.

Görög Márta

, az SZTE-Szedeák elnökségi tagja köszöntötte a fiatalokat, akik finom süteményeket is kaptak a Kati Cukrászda tulajdonosa,

Szabadi István

jóvoltából. A mérkőzés első kosarát

Kovács

szerzete meg az első negyed második percében, s hasonlóan „lustán”, kissé akadozva folyt a játék tovább.

Simándi

jegyezte az első triplát, melyre a Sárvár rögtön válaszolt, s a negyedik percben 14-9-es előny birtokába került a Szeged.

Nyilas

megszerzett egy lepattanót, s szemfüles indításával Simándi válthatta azt ismét "pontossá" (16-9). Ám továbbra sem találta a „helyét” a Szedeák, sok volt az eladott labda. A vendégek egy perccel a negyed vége előtt 20-20-ra egalizálták a találkozót. Szerencsére

Kukla

hárompontosával és Nyilas kosarával 25-20-as állásnál szólalt meg a játékrész végét jelző duda. A második negyed ismét hazai kosárral kezdődött, Simándi remek góljával az eredmény 27-20-ra változott, s hamarosan

Rezák

ziccerénél mondhattuk halkan: tíz van közte (30-20). Itt már olajozottabban működött a gépezet, s a negyed közepén az előny tovább nőtt (35-20).

Kovácsot

az első játékrészben még a padra száműzte

Bonifert

mester – talán, hogy gondolja át teljesítményét –, ami jó pedagógiai húzásnak bizonyult, hiszen zsinórban három találatot ért el a rutinos kosaras. A második negyedet Rezák triplája zárta, és 48-26-al immár 22 pont volt a Szeged előnye.

A továbbjutásra esélyesen

A félidő után, a harmadik negyedet – valószínű egy öltözői fejmosás után – harcosabban kezdte a Sárvár. A második perc környékén már 20 alá „szállították le” a hazaiak előnyét (57-38). De Kovács triplájával jelezte: ismét görög a Szedeák-henger, igaz, a játékra továbbra sem mondhatta senki, hogy szép, sőt. Mindkét oldalra jellemző volt a kapkodás, a néhol gyermeteg hibák sora. (Némi derültséget okozott a nézőtéren, mikor a sárváriak 18-as játékosa lépett pályára, aki jobban hasonlított egy amerikai kiégett popsztárra, mint egy kosarasra.) A Sárvár ismét felzárkózott húsz pontra (74-54). Egy hat pontos széria után azonban jelentősen növelte előnyét a Szedeák (81-56). A negyed 81-58 szegedi fölénnyel zárult. Következett a hajrá. Senkinek sem volt kétsége a felől, hogy még ha nem is élete formáját nyújtja csapatunk, akkor is klasszisokkal jobb ellenfelénél, s a kérdés csak az lehet, megőrzi-e 20 pontos előnyét a vasárnapi visszavágóra a Szeged. A játékrész harmadik percéig kellett várni az első kosárra, amit a vendégek jegyzetek. Alig egy perc múlva a Szedeák négy büntetőt dobhatott, miután a mérkőzés eddigi legnagyobb különbségére növelhette vezetését (87-60). A meccs végére ebből a tetemes előnyből sikerült 96-94-el befejezni a találkozót, ami az eredményt tekintve megnyugtató. A Szeged sokkal jobb csapat, és vasárnap 22 pont előnnyel utazhat közel négyszáz kilométert a továbbjutás esélyeseként. Bonifert Domonkos: "Nem a szép játék volt ma a lényeg. Elértük célunkat: olyan előnyt szereztünk a visszavágóra, ami szinte biztos továbbjutást jelenthet. Most sokkal több lehetőséget adtam a fiataloknak, hiszen fontos, hogy vasárnap a hosszú utazásra pihenten készüljünk, és kivívjuk a továbbjutást. Egyébként az ifjak éltek a lehetőséggel, sokat küzdöttek, meghálálták a bizalmat."

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-12. helyért, 1. meccs: SZTE-Szedeák - Univerzal Pack-FKSZC Sárvár 96-74 (25-20, 27-13, 29-25, 15-16).

Szeged, 300 néző, vezette: Kiss L., Lövész.

SZTE-Szedeák:

Simándi 7/3, Rezák 15/6, Nyilas 11, Kovács 13/3, Kukla 7/3. Csere: Széll 2, Varga M., Trényi 6/3, Blahó 5/3, Mészáros 13, Varga D. 9, Szabad 8/3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. A Sárvár legjobb dobói: Papp B. 16, Novák, 13, Szlávik 12, Horváth 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.