Bulvár

Lopott teknőc visszajár

Lopott teknőc visszajár

2009. május 27., szerda
Lopott teknőc visszajár

A minap egy, a Vadaspark kapuja elé tett dobozra lettek figyelmesek a gondnokok. Meglepetésükre egy védett, dél-európai szárazföldi, úgynevezett mór teknős lapult a csomagban.

Megvizsgálva az állatot, felfedezték, hogy egyedi azonosítóval rendelkezik, méghozzá olyan mikrocsippel, amelyet a Vadasparkban kapott. Annak idején ugyanis több mint száz határon lefoglalt ritka szárazföldi teknőst fogadott be a Vadaspark, köztük görög és mór teknőcöket is. Feltehetően a kifutójukból lopta el valaki ezt a példányt - talán egy gyerek, ami nem egyszerű mutatvány, hiszen villanypásztor védi az állatokat. Hazaérve a szülők szembesülhettek csemetéjük szerzeményével, és jobbnak látták visszajuttatni a teknőcöt eredeti helyére. Bárhogy is történt, szerencsés vége lett gyerekre, teknőcre nézve egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.