Sport

Kosáresővel zárta a szezont az SZTE-Szedeák

Kosáresővel zárta a szezont az SZTE-Szedeák

2009. május 22., péntek
Kosáresővel zárta a szezont az SZTE-Szedeák
szedeak131

Közel 40 ponttal verte az Elite Basketet az SZTE-Szedeák a visszavágón, így magabiztosan, kettős győzelemmel szereztek meg a 9. helyet a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A Szeged egyértelművé tette: tudása alapján a legjobb nyolcban lett volna a helye, ennek ellenére összességében nem lehet csalódott a Tisza-parti együttes.

A törökbálinti 106-79-es siker birtokában és tudatában nyugodtan várhatta a péntek esti visszavágót az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. A szegedi fiúk mindemellett fogadkoztak: erődemonstrációt tartanak az Elite Baskettel szemben, s látványos játékkal búcsúznak el lelkes közönségüktől. Ha akadt olyan vendégjátékos vagy -vezető, aki bízott volna benne, hogy az Elite Basket 27 pontos hátrányát idegenben ledolgozva szerzi meg a 9. helyet, azt a Tisza-partiak fantasztikus kezdésükkel igen hamar lehűtötték. A szokásos kezdőötösével pályára lépő Bonifert-alakulat néhány szempillantás alatt 9-0-ra lépett el ellenfelétől, majd az 5. perc végén 12-4-re vezetett. A látogatók még azt sem tudták kihasználni, hogy a játékvezetők jóval több faultot fújtak be a hazai játékosok ellen. A csapatok nemigen törődtek a védekezéssel, így látványos kosárlabdát láthattak a nézők – ám meg kell jegyezni, az első félidőben ezzel együtt elég sok hiba is csúszott a játékba. Az első negyed végén 24-18-at mutatott az eredményjelző, míg a nagyszünetre már tetemes előnnyel vonulhatott a Szeged (58-40). A második félidőre aztán mintha teljesen elment volna a törökbálintiak kedve a mérkőzéstől, talán lélekben már a hazaúton járt a fejük.

Kovács Attila

négy villanásával (akadt köztük egy látványos zsák is),

Blahó Barnabás

ziccerével és

Nyilas István

duplájával a 23. percben már 69-40-re ment az SZTE-Szedeák. A harmadik negyedben 3:20 után esett az első Elite-kosár – a következő pedig 7:30-nál, ez pedig mindent elmond a vendégek játékáról, illetve a mérkőzésről. Kovács Attila egész egyszerűen ellenállhatatlan volt ebben a periódusban, újabb duplája és triplája csalt ki tapsot a publikumból, majd

Puszta

Dávid

is villant (78-43). A negyed vége aztán

Rezák Tamásé

volt: a tar irányító bevágott egy triplát a Kígyó térről, ügyes betörés után kettő plusz egyet ért el, majd labdalopás utáni ziccerével alakította ki az utolsó kisszünet előtti állást: 94-51. Ami az utolsó felvonást illeti, az Elite Basket célja maximum a katasztrofális vereség elkerülése lehetett – ha egyáltalán... A Szegedben a fiatalokat állította csatasorba

Bonifert Domonkos

, s a

Széll

, Puszta,

Szabad, Varga D., Mészáros

ötös néhány perces gólcsendje lehetőséget adott a vendségeknek arra, hogy a Szabad István remek tripláját követően kialakult 46 pontos hátrányukat 36-ra „csökkentsék” (97-61). Széll Bence triplájával a 35. perc végén lépte át a bűvös százast az SZTE-Szedeák (101-61), a végére pedig ismét elfelejtették az együttesek a védekezés szó jelentését, Sorra hullottak a kosarak itt is, ott is, s bár törökbálintiaknak sikerült megúszniuk 40 pontot belül (115-77), ennek aligha tudtak örülni a végső dudaszó pillanatában. Az SZTE-Szedeák hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a középházi rájátszást, s tavalyi helyezéséhez képest négyet előrelépve kilencedikként zárta az NB I/B küzdelmeit. A szegedi együttes az utolsó három-négy hónap találkozóin bizonyította: játéktudása alapján a felsőházban lett volna a helye. A csapat és vezetése elszántságát nézve biztosak lehetünk benne, jövőre már a csoport elitjében szurkolhatunk a Szegedért. A SZEGEDma.hu stábja nevében szeretettel gratulálunk az SZTE-Szedeák egész éves teljesítményéhez!

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9. helyért, visszavágó: SZTE-Szedeák – Elite Basket 115-77 (24-18, 34-22, 36-11, 21-26).

Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Farkas, Török.

SZTE-Szedeák:

Rezák 16/6, Simándi 4, Nyilas 25/12, Kovács A. 21/3, Kukla 8. Csere: Blahó 4, Puszta 16, Varga D. 1, Széll 10/3, Mészáros 2, Szabad 5/3, Trényi 3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

A párharcot kettős győzelemmel nyerte az SZTE-Szedeák.

Bonifert Domonkos:

„Kicsit afféle idény eleji hangulatú találkozó volt, de legalább az utolsó. Örülök, hogy mindenki hozzátette a magáét ahhoz, hogy ismét győzzünk, s veretlenül nyerjük meg a középházi rájátszást. Köszönöm csapatomnak az egész éves munkát, közönségünknek pedig a támogatást. Bízom benne, hogy jövőre sikerül még előrébb lépnünk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.