Sport

Kajak-kenu Vk, Szeged - Szolnokon Janics és Kovács

Kajak-kenu Vk, Szeged - Szolnokon Janics és Kovács

2009. május 26., kedd
Kajak-kenu Vk, Szeged - Szolnokon Janics és Kovács

Az eddig Szegeden készülő női kajakosok - köztük Kovács Katalin és Janics Natasa - kedd délelőtt elutaztak Szolnokra, a szakág központi edzőtáborába, de hogy ott is maradnak-e, azt egyelőre nem tudni.

Schmidt Gábor

, a szövetség főtitkára az MTI-nek azt mondta:

Storcz Botond

szövetségi kapitány hétfő este kapott egy sms-t a

Kovács

edzéseit irányító

Csipes Ferenctől

, mely szerint kedd délelőtt ott lesznek a szolnoki bázison. "Többet egyelőre én sem tudok, a kapitány ott van Szolnokon, lehet, hogy éppen most egyeztetnek az érdekelt felekkel. Bízom benne, hogy mindenki ott is marad, és nyugodtan folytatódik a felkészülés" - fogalmazott Schmidt.

Storcz

a szolnoki telepet jelölte ki a jövő hétvégi, szegedi Világkupa felkészülési helyszínéül a női kajakosok számára, a központi edzőtáborozás hétfőn kezdődött. Csipes Ferenc tanítványai (többek között Kovács és

Kozák Danuta

), és a Kovács László edzette

Janics Natasa

azonban akkor még nem jelent meg, mondván, ők inkább Szegeden akarnak felkészülni. A kapitány viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a versenyzők együtt készüljenek, már csak azért is, mert K-4 500 m-en egyelőre öten (a F

ábiánné Rozsnyói Katalin

csoportjához tartozó

Benedek Dalma

és

Paksy Tímea

, valamint Kozák, Kovács és Janics) esélyesek a csapatba kerülésre. Ennek az egységnek a felkészítését Storcz döntése nyomán Fábiánné - az utóbbi trió volt edzője - felügyeli majd. A kapitány hétfőn ultimátumot adott a "szegedieknek", hogy ha nem csatlakoznak, kizárják magukat a válogatott keretből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.