Szórakozás

Fűnyíróverseny is lesz az idei Szőregi Rózsafesztiválon

Fűnyíróverseny is lesz az idei Szőregi Rózsafesztiválon

2009. május 29., péntek
Fűnyíróverseny is lesz az idei Szőregi Rózsafesztiválon

A június 27-i, szombati karneváli felvonulás ígérkezik az idei Szőregi Rózsafesztivál leglátványosabb eseményének, s idén először fűnyíróversenyt is rendeznek a Szegedhez tartozó településen.

A június 26-án kezdődő háromnapos rendezvényen vágottrózsa- és virágkötészeti kiállítás, rózsavásár, rózsabazár, teaház, koncertek, néptáncbemutató és utcabál várja az érdeklődőket - mondta a programot beharangozó sajtótájékoztató kapcsán

Iványi Aurél

, a Szegedhez tartozó településrész önkormányzati képviselője. Az immár 11. alkalommal megrendezett szombati karneválon több tucat, rózsákkal feldíszített lovasfogat, hintó, homokfutó vonul fel, több százezer rózsát szeretnének szétosztani a szervezők. Első alkalommal rendezik meg a Szőreg térségi fűnyíróversenyt - árulta el a képviselő. Miután a park és a kertgondozás része a rózsakultúrának, bemutathatják, hogyan is kell ezt hatékonyan művelni. A hagyományoktól eltérően idén nem választanak rózsakirálynőt. Ő ugyanis álomba szenderül és felébresztik Csipkerózsikát - mondta Iványi Aurél. A Csipkerózsika-hercegnők már pénteken bemutatkoznak, és a szombati Szuperbuli előtt műsort adnak majd a legjobbak. A versenyre már tucatnyian jelentkeztek. A feladat az, hogy a rózsával kapcsolatban valamilyen színpadi produkciót mutasson be a vállalkozó kedvű fiatal, aki lehet akár 3, akár 23 éves is. A szervezők azt tervezik, hogy ha van rá igény, akár Rózsa-herceget is választanak. A rózsaünnep a Tisza-Maros szög településeinek nagy közös rendezvénye. A két folyó közötti öntéstalaj kimondottan kedvező a rózsakertészkedéshez, ezért a magyarországi termesztés 90 százaléka ebből a térségből származik, a szőregi rózsatő pedig elismert hungarikum. A programon több száz helybeli dolgozik majd a három nap alatt. A rengeteg rózsát pedig szintén a szőregi rózsatermelők biztosítják, ami több százezer szálat jelent. Vasárnap a rózsabazár, a rózsás játszóház, a táncbemutatók után pedig, zárásként

Korda György

és

Balázs Klári

produkciója szórakoztatja majd a Szőregi Rózsaünnepre látogatókat. A helyszínül szolgáló Szőregi Szabadidőparkot - egykori homokbányát - egy éven belül teljes átalakítják. A hatvanmillió forintos infrastukturális fejlesztés során a meglevő nádas tavat rendbe teszik, valamint egy mobil színpadot is felállítanak. Emellett teljesen felújítják a lejtőbe vájt lépcsős-lelátót is, mely jövőre már befüvesítve várja a nézőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.