Egyetem

Együttműködés a Nagyváradi Egyetemmel

Együttműködés a Nagyváradi Egyetemmel

2009. május 11., hétfő
Együttműködés a Nagyváradi Egyetemmel

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora május 6-7-én látogatást tett a Nagyváradi Egyetemen Véha Antallal, az SZTE Mérnöki Kar dékánjával közösen.

A Nagyváradi Egyetem rektora,

Cornel Antal

bemutatta az egyetemet. A tárgyaló felek áttekintették a két egyetem közötti együttműködési lehetőségeket, különös tekintettel a hallgatók és oktatók cseréjére, valamint közös kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok benyújtására. A rektorok kifejezték azon szándékukat, hogy együttműködési megállapodást írnak alá Szegeden a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából.

Szabó Gábor

és

Véha Antal

egyúttal tárgyalásokat folytatott

Vasile Barával

, a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Karának dékánjával, valamint

Daróczi Károllyal

, a kar nemzetközi kapcsolatok referensével. A felek megállapodtak abban, hogy évente kétszer váltott helyszíneken workshopokat és tudományos szimpóziumokat rendeznek az érintett karokon folyó kutatói és tudományos munkák témakörében. Az elsõ workshop Szegeden kerül megrendezésre „élelmiszerbiztonság” témában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.