Közélet

Csökkennek a miniszteri bérek

Csökkennek a miniszteri bérek

2009. május 19., kedd
Csökkennek a miniszteri bérek

Már júniustól 15 százalékkal csökken a miniszterek járandósága – számolt be az Országgyűlés hétfői döntéséről a Magyar Nemzet. A törvénymódosítás értelmében a miniszterelnök, a kabinet tagjai és az államtitkárok a továbbiakban nem jogosultak jubileumi jutalomra sem.

Elfogadták a parlamenti pártok a miniszterek havi fizetésének csökkentéséről szóló javaslatot. Ez alapján a következő hónaptól 15 százalékkal, azaz bruttó 257 ezer forinttal kapnak kevesebbet a Bajnai-kormány tagjai. A törvénymódosítás másik pontja szerint az állami vezetők ki nem vett szabadságukat nem válthatják meg pénzben, amennyiben a munkakörük megszűnése után harminc napon belül újra felelős állami pozícióba kerülnek. A jubileumi jutalomról is le kell mondania a kormányfőnek, minisztereknek és államtitkároknak, mivel ez a juttatás ezután csak a szakállamtitkárok számára marad meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.