Sport

Bronzcsata: HPQ Szeged - MAFC

Bronzcsata: HPQ Szeged - MAFC

2009. május 10., vasárnap
Bronzcsata: HPQ Szeged - MAFC

A bronzéremért küzdhet hétfőtől a HPQ Szeged férfi röplabdacsapata. Az ellenfél a MAFC, amely nagy bravúrral jutott az elődöntőbe. A szegediek mestere, Nusser Elemér ötven százalék esélyt ad csapatának. Az első találkozót 18 órától az újszegedi sportcsarnokban rendezik.

Nagyszerű mérkőzéseket játszott a HPQ Szeged férfi röplabdacsapata a bajnoki elődöntőben a Kecskeméttel. A fiatal szegedi együttes egyik mérkőzésen sem játszott alárendelt szerepet, sőt a három nyert mérkőzésig tartó párharc harmadik meccsét idegenben, horrorisztikus csatában megnyerte. A Kecskemétnek elegendő volt a nagy pofon, és a negyedik partiban, Szegeden eldöntötte a csatát, bejutott a fináléba, ahol a Kaposvárral játszik. A HPQ Szegednek nincs miért búslakodni, hiszen a szezon elején a cél a hat közé kerülés volt.

Nusser Elemér

vezetőedző együttese az elődöntőbe jutással túlszárnyalta a terveket, de a hétfőn kezdődő bronzsorozatban a HPQ klubtörténelmet írhat. Az együttes még soha nem léphetett dobogóra. Szegedi férfi röplabdacsapat utoljára a 2000/2001-es bajnoki évadban kapott medált, az akkori gárda a harmadik lett. A szegediek hazai pályán kezdik a MAFC elleni bronzmérkőzést, a párharc az egyik csapat három győzelméig tart. A két együttes jól ismeri egymást, Nusser Elemér csapatának 50 százalék esélyt ad a harmadik hely megszerzésére. A két gárda az alapszakaszban kétszer találkozott, a HPQ idegenben kikapott 3:2-re (21:25, 27:29, 25:21, 25:16, 15:11), majd hazai környezetben 3:1-re (25:21, 29:27, 23:25, 25:17) nyert. Mindkét mérkőzést még tavaly játszották, azóta a HPQ gárdája megizmosodott, tapasztaltabb lett, hiszen a legjobbakkal többször is megmérkőzött. Az alapszakasz végén a Szeged a negyedik, míg a MAFC az ötödik helyen zárta a 12 fordulós játékot. Mindkét együttes hatszor nyert és ugyanennyiszer kikapott. A HPQ 21 szettet nyert és 23-at vesztett, míg a MAFC 22-szer győzött, de 26 játszmában kikapott. A statisztikai számokból is látszik, hogy két közel azonos tudású csapat méri össze erejét hétfőtől. A kedvezményezett a HPQ Szeged, mert előkelőbb helyen végzett az alapszakaszban. Azért az sem szabad elfelejteni, hogy a MAFC nagy bravúrral, a Dunaferren átgázolva jutott az elődöntőbe. Az első mérkőzést hétfőn 18 órakor játsszák az újszegedi sportcsarnokban. A találkozót a szurkolók ingyenesen tekinthetik meg.

Az első három találkozó időpontja:

2009.05.11., 18:00 HPQ Szeged - MAFC 2009.05.14., 18:30 MAFC - HPQ Szeged 2009.05.17., 16:00 HPQ Szeged - MAFC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.