Sport

Asztalitenisz: Félegyházát vert a Floratom Szeged

Asztalitenisz: Félegyházát vert a Floratom Szeged

2009. május 27., szerda
Asztalitenisz: Félegyházát vert a Floratom Szeged
pingpong1
Abszolút Tisza-parti fölényt hozott az elmúlt hétvégén Szeged és Kiskunfélegyháza sportcsapatainak párharca: labdarúgóink 3-0-ra verték a Bács megyeieket az NB III-ban, de a Floratom asztaliteniszezői is könnyedén bántak el látogatóikkal.

Tét nélküli összecsapás várt a Floratom Szeged AC-re és a Félegyházi ASI-ra a férfi asztalitenisz extraliga 16. fordulójában, hiszen a hazaiak már korábban kiharcolták a nemzetközi kupaindulást, míg a vendégek a bennmaradást ünnepelhették. Magabiztosan kezdett, végül szoros küzdelemben győzött a

Dudás – Lukács

pár, ahogyan

Erdélyi

is végig vezetve múlta felül

Korponait

; 2-0. Lukács közel állt a meglepetéshez az ifjúsági válogatott

Schaffer

ellen, végül döntő játszmában minimális különbséggel maradt alul, de Dudás két fölényes győzelmével tartotta magabiztos előnyét a Floratom; 4-1. Úgy tűnt gyorsan befejezi a találkozót a szegedi gárda, hiszen Erdélyinek meccslabdája volt Schaffer ellen, Lukács pedig már 2-0-ra is vezetett, végül mindketten kiélezett csatában szenvedtek vereséget, így szorossá vált a találkozó; 6-1 helyett 4-3. Dudást azonban ezen a napon nem lehetett megszorítani, végül pedig Erdélyi szoros küzdelemben szerezte meg csapatának a két bajnoki pontot. A Floratom Szeged AC egy körrel a vége előtt 15 ponttal áll a tabella hatodik helyén. Az utolsó játéknapon, június 7-én a Szombathelyi AK I. otthonában lépnek asztalhoz Lukácsék. A vendéglátók az utolsó előtti, kilencedik helyen tanyáznak, így jó esély mutatkozik arra, hogy a Tisza-partiak győzelemmel búcsúzzanak a szezontól.

A férfi asztalitenisz extraliga 16. fordulójában: Floratom Szeged AC – Félegyházi AS 6-3.

Szeged, 50 néző. Győztek: Dudás 3, Erdélyi 2 és a Dudás – Lukács pár. Lukács Levente:

„Ma is sok gondunk volt a végjátékokkal, végül a legjobbkor fordult a kocka.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.