Közélet

Állami korrupció gyanúja miatt nyomoznak

Állami korrupció gyanúja miatt nyomoznak

2009. május 4., hétfő
Állami korrupció gyanúja miatt nyomoznak

A Nemzeti Nyomozóiroda hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen nyomoz több állami cég 2004 és 2007 közötti magánosítása miatt, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése alapján - számol be az mno.hu a Hír TV híradója alapján. Az ÁSZ a Mol, a Földhitel és Jelzálogbank, valamint a Lóversenyfogadást Szervező Kft. magánosításában is talált korrupciógyanús elemeket, a vizsgálat szerint a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányzatok idején történt cégértékesítések legalább 15 milliárd forintos kárt okozhattak az államnak.

Nem érez személyi felelősséget

Draskovics Tibor

korábbi pénzügy-, jelenlegi igazságügyi és rendészeti miniszter az elmúlt évek gazdasági bűncselekmény gyanúját felvető privatizációiért - írja az mno.hu. (Draskovics Tibor 2005. április közepéig volt pénzügyminiszter az első Gyurcsány-kormányban.) A Fidesz leállíttatná a privatizációs folyamatokat, amíg a nyomozás adatai nyilvánosságra nem kerülnek. Az igazságügyi és rendészeti miniszter meg van győződve róla, hogy semmiféle felelősség nem terheli, még akkor sem, ha az ÁSZ vizsgálata kiterjed arra az időszakra is, amikor ő volt a pénzügyminiszter. Draskovics elmondása szerint „semmi olyasmi nem történt, ami büntetőjogi megítélést igényelne, legalábbis olyan, amiről én tudok, amiről tudnom kellett volna." A cikket és a Hír TV felvételeit az

mno.hu-n itt

tekintheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.