Közélet

Újabb nyomozás stadionügyben

Újabb nyomozás stadionügyben

2009. április 1., szerda
Újabb nyomozás stadionügyben
Amint arról nemrégiben a SZEGEDma.hu is beszámolt, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület a városi stadion telekleválasztásával kapcsolatos visszaélések lehetőségeinek vizsgálatára kérte az országos rendőrfőkapitányt, amire a város válaszként rögtön feljelentette hamis vád és jó hírnév csorbítása miatt az egyesület nevében eljáró, feljelentéstevő személyt. Az egyesület most ismét a nyomozóhatósághoz fordult.

Mint ismeretes, a Felső Tisza parti stadion területét az állami vagyonkezelő olyan feltételekkel adta az önkormányzat tulajdonába, hogy az köteles 2012-ig sportcélra használni és hasznosítani. Ezzel szemben a város még évekkel ezelőtt leválasztott egy területet a sportpályáról a szomszédban épülő lakóház és áruház kiszolgálása érdekében. Az elvett területet azóta sem kapta vissza semmilyen formában a város sportélete, habár erre törvényi előírás is van. Az egyesület ennek kivizsgálását kérte az országos rendőrfőkapitánytól, aki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra irányította az ügyet, a megyei szervezet azonban elfogultság miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot kérte fel a vizsgálatra. A polgármesteri hivatal kabinetirodája sajtóközleményt adott ki, melyben jó hírnév csorbítása és hamis vád gyanújával tett feljelentést. A hagyományőrzők ezt rágalmazásként értelmezik, hiszen a kabinet nem tudhatja, mi áll a feljelentésben, van-e benne egyáltalán megvádolt személy, szervezet. Ezért a névtelen feljelentő az egyesületen keresztül,

Kapócs János

szóvivő segítségével tolmácsolta a sajtónak, hogy megkérte a hatóságot, vizsgálják meg azt is, történt-e nagy nyilvánosság előtt rágalmazás, becsületsértés az önkormányzat részéről ez utóbbi esetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.