Szerda: „Balta a fejbe” a Somogyiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda délután Lőrinczy Attila „Balta a fejbe” című pályadíjnyertes tragikomédiájának rendezőjével és két szereplőjével találkozhatunk a Somogyi-könyvtárban. Napközben bábelőadással, este operettel, és két komolyzenei hangversennyel is várják a közönséget ezen a napon, délután érdekes programokat kínálnak a Somogyi fiókkönyvtárai, már a közelgő húsvét és a Költészet napja jegyében. Rajzpályázatot hirdet sérült gyermekeknek az Alsóvárosi Kultúrház, Pannonhalmáról és az Árpád-ház történetéről hallhatunk a Szabadegyetem szerdai előadásán. Csütörtökön műsorváltozás, az aktuális filmeket szerdán még megnézhetik, és akad buli-választék is estére.

Színház, bábszínház és koncertek

A Nagyszínházban szerdán 19 órakor Kalózkaland – két felvonásos operett (Latinovits Zoltán bérlet).

A Kövér Béla Bábszínházban szerda délelőtt 10 órakor Gólyakalifa (Bambi bérlet), délután 14.30-kor Rest mese (Tapsi bérlet).

A SZTE-ZMK Szimfonikus Zenekarának koncertje lesz szerdán 19.30- kor a SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay teremben. Műsoron: Mozart: d-moll zongoraverseny (Horváth Andrea – zongora), Beethoven: VII. szimfónia. Vezényel: Somorjai Péter.

A SZTE Zeneművészeti Karának hallgatói komolyzenei koncertek során mutatkoznak be a Reökben. A sorozat alatt a SZTE-ZMK minden egyes tanszaka bemutatkozik. A közönség többek között Bach, Mozart, Chopin, Sosztakovics, Dvořák műveit élvezheti a hallgatók előadásában havonta két alkalommal. A soron következő hangverseny szerdán 19 órakor lesz. A belépés ingyenes.

„Balta a fejbe” és más programok a Somogyiban

Lőrinczy Attila Balta a fejbe című pályadíjnyertes tragikomédiája már több hazai színházban sikert aratott. A darabot április 17-én mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház. Ezt megelőzően szerdán 16.30-kor az előadás rendezőjével, Tasnádi Csabával, valamint Barnák László és Schlanger András színművészekkel találkozhatnak az érdeklődők a könyvtárban, és kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg a művel, a színpadra állítás folyamatával. A külvárosi szocio-komédia a szabad vállalkozás világában vagyonhoz jutó újgazdag réteget mutatja be. A darab érdekessége, hogy az író az ízig-vérig mai történetet egy Shakespeare-dráma stílusában, shakespeare-i versben formálta meg.

Az Odesszai fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor Vers- és prózamondás határok nélkül.

A Petőfi-telepi fiókkönyvtárban szerdán 15 órakor Húsvéti játszóház a könyvtárban – kézműves foglalkozás.

A Tarjáni fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor költészetnapi megemlékezés Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából a Könyvbarát Klubban. A Weöres Sándor Általános Iskola diákjai mondanak verset Dévai Kálmánné tanár vezetésével.

Rajzpályázat sérült gyermekeknek

Az Alsóvárosi Kultúrház és a Példás Ápolás Humán Egészségügyi Szolgáltató Bt. anyák napja alkalmából rajzpályázatot hirdet Csongrád-megye területén élő sérült és halmozottan sérült gyermekek számára „Színes ceruzával rajzoltam egy képet, anyák napján reggel, Édesanyám néked” címmel. Az alkotásokat szakmai zsűri értékeli. Az általuk legjobbnak ítélt munkák kerülnek kiállításra az Alsóvárosi Kultúrházban. Részletek és a pályázati feltételek olvashatók a www.kapca.hu oldalon.

Szabadegyetem és más egyetemi programok

A pannonhalmi apátság alapítása és az Árpádok királyi címe címmel tart előadást a Szabadegyetem-Szeged sorozatban Koszta László tanszékvezető egyetemi docens (SZTE BTK Történeti Intézet Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék) szerdán 18 órakor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében (Ady tér 10.).

Nyílt és rejtett önpusztítás címmel tart előadást Temesvári Beáta szakvezető főorvos (SZTE ÁOK II. kórház) az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinikájának Elme Mater című programsorozata keretében szerdán 14.30-kor az SZTE ÁOK új klinikai tömb földszinti tantermében (Semmelweis u. 6.).

Kommunikáció- és konfliktuskezelés tréninget tart az SZTE Karrier Iroda szerdán és csütörtökön a TIK-ben (Ady tér 10.). Részletek: www.sztekarrier.hu

Önképzőkör a Reökben

Cserjés Katalin vezetésével folytatódik szerdán 16.30- kor az Önképzőkör a Reökben. Az aktuális témák: Modern magyar művészet, Iparterv 1. 1968. Magyar neoavantgárd irányzatok. Absztrakt művészek: Keserü Ilona, Bak Ferenc.

Szilágyi János emlékest

Szerdán 17 órakor a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emelet Társalgójában (Tisza Lajos krt. 54.) Emlékestet tartanak Szilágyi János ny.múzeumigazgató (Barcs), irodalmár, történész, népművelő (1929-2000) emlékére. Vendégek: 1966-os évben alakult Irodalmi Színpad tagjai, Szilágyi család, rokonok, barátok. Házigazda: v. Szilágyi Árpád a Magyar Kultúra Lovagja (Szilágyi János fivére).

Nemzeti Klub

Szerdán Nemzeti Klub a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület Klubhelységében (Szent-Györgyi Albert u 2.). 17 órakor: A Magyarok (civil) Szövetségének jövőt alakító beszélgetése. 18 órakor: A Magyar Nemzeti Bizottság 2006. Beszélgetés a folyamatos Kossuth téri demonstrációról. A rendezvények szervezője és műsorvezetője: Bene Gábor.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:
19 órakor: Lorna csendje (Le Silence de Lorna), feliratos belga-angol-francia-olasz film, rendező: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne.
A 21 órára meghirdetett francia Hou-Ha együttes koncertje ELMARAD.

A Belvárosi Mozi szerdai műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
10, 14, 16, 18 és 20 órától: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.

A Balázs Béla teremben:
16 órakor és 20.30-kor: Milk – színes, feliratos amerikai életrajzi dráma. Rendező: Gus Van Sant.
18.15-kor: Együtt – színes, feliratos svéd dráma. Rendező: Lukas Moodysso.

A Csőke József teremben:
16.15-kor és 18.30- kor: A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik – színes, feliratos bolgár-magyar film. Rendező: Stephan Komandarev.
20.45- kor: Együtt – színes, feliratos svéd dráma. Rendező: Lukas Moodysso.

Szerda esti bulik

Szerdán 18 órakor a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.) Görög táncház. Vezeti: Szeltner László (Iliosz együttes).
A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor ÁJTK buli Novákkal / Grant s Whiskey + cola akció.
A JATE Klubban szerdán 22 órakor GTK-s és ETSZK-s Est – 24 órakor Animal Cannibals koncert (playback). Rézangyal Pálinka akció! Házigazda: Dj. Alma, a Kisteremben: Dj. Egon. GTK-soknak és ETSZK-soknak ingyenes!
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) szerdán 18 órától KARAOKeST, 22 órától zenés szerdai mulatság.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szerda este Funky Night fever – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJCybere.
A Caffe Cuba-ban (Ady tér 2.) szerda este Latin dallamok. Asztalfogla-lás: 62/325-324.

Előző sztori

Még mindig bíznak az előrehozott választásokban

Következő sztori

Baka István esszépályázat – felhívás