Bulvár

Szegedi Ifjúsági Napok: világsztárok az ökotudatos fesztiválon

Szegedi Ifjúsági Napok: világsztárok az ökotudatos fesztiválon

2009. április 3., péntek
Szegedi Ifjúsági Napok: világsztárok az ökotudatos fesztiválon

Idén is a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) zárja a hazai fesztiválszezont, az ökotudatos fesztiválon augusztus 26-tól olyan világsztárok lépnek föl, mint Gabriella Cilmi, a Guano Apes, vagy a hagyományos cigány népzenét korszerű elektronikával vegyítő !DelaDap - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A SZIN a legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztivál a maga több mint negyven évével, olyan nyárzáró buli, mely természetes vízparton, medencékkel tarkított strandkörnyezetben zajlik és a fenntartható fejlődés, az ökotudatos életmód népszerűsítését tűzte ki céljául. Bár a fellépők sora még nem teljes, augusztus 26. és 30. között már biztos, hogy a SZIN színpadára áll a 18 éves kora ellenére igencsak népszerű

Gabriella Cilmit

, akinek Sweet About Me című slágerét csak itt hallhatja idén nyáron élőben a hazai közönség. A sztárok között szerepel az újra összeállt, és a nemzetközi fesztiválokon szinte mindenhol nagybetűkkel hirdetett Guano Apes, és a tavalyi siker után visszatérő vendég lesz a Russkaja. Fergeteges buli várható a nu-roma mozgalom zászlóshajójától, a !DelaDaptól, és a holland drum and bass triótól, a Black Sun Empire-től is. A méltán népszerű nyárzáró bulit idén is az ökotudatos szemlélet jegyében szervezik meg. A hazai fesztiválok közt elsőként - 2008-ban - a SZIN vezette be a "re:poharat" és a biológiailag lebomló étkezési eszközök használatát, melyeknek köszönhetően jelentősen mérséklődött a fesztiválon keletkezett szemét mennyisége. A károsanyag-kibocsátás csökkentését elősegítendő a szervezők újraélesztették a telekocsi rendszert, ingyenes kerékpártárolót működtettek a fesztivál területén, illetve riksa-taxi szolgálat állt a városba látogató fesztiválozók rendelkezésére. A MÁV is hozzájárult a környezetbarát közlekedéshez, ugyanis kedvezményes lehetőséget nyújtott a Szegedre utazó fesztiválozóknak, illetve a főbb vonalakon kerékpártároló szerelvényeket is biztosítottak. A már bevált kezdeményezésekkel augusztusban újra találkozhatnak a látogatók, s emellett a rendezők törekszenek arra, hogy csökkentsék az energia- és vízfelhasználást is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.