“Nem szabad engednünk, hogy a reménytelenség úrrá legyünk rajtunk”

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Böjte Csaba Kecskeméten

A Teremtő akaratában és mindenre magyarázatot adó – az emberi ész számára gyakran nehezen érthető vagy éppen fölfoghatatlan – szándékában való megnyugvásra és a kilátástalan helyzetekben is a pozitív dolgok észrevételére buzdított hétfőn Kecskeméten Böjte Csaba testvér. A prédikációból némi aktuális közéleti tartalom is kihallható volt, amikor a dévai szerzetes kijelentette: „Az emberek nem azt akarják hallani, hogy fájni fog, hanem azt, hogy van remény, van kiút.”

Zsúfolásig megtelt tegnap délután öt órakor a kecskeméti piarista rendház és gimnázium melletti templom, ahol a dévai ferences szerzetes, az erdélyi árvák pártfogója és a magára hagyott gyermekek ügyének elkötelezett szószólója, Böjte Csaba mutatott be szentmisét és tartott prédikációt. Szentbeszédében a ferences atya kiemelte: az egyházi év ezen időszakában – a húsvéti ünnepkor Jézus Krisztus, a Megváltó dicsőséges föltámadására emlékező napjaiban – a jövőbe vetett reménységgel és hittel kell élni. Mint megfogalmazta: „Nem szabad engednünk, hogy a reménytelenség úrrá legyünk rajtunk!”

A Teremtő akaratában és mindenre magyarázatot adó – az emberi ész számára gyakran nehezen érthető vagy éppen fölfoghatatlan – szándékában való megnyugvásra és a kilátástalan helyzetekben is a pozitív dolgok észrevételére buzdított Csaba testvér. A prédikációból némi aktuális közéleti tartalom is kihallható volt, amikor a dévai szerzetes kijelentette: „Az emberek nem azt akarják hallani, hogy fájni fog, hanem azt, hogy van remény, van kiút.”

A szentmise után a Juhász András, a szegedi Kálvin téri református egyházközség lelkésze szervezésében január óta, több szegedi keresztény egyházközség, intézmény és civil szervezet és magánszemély jóvoltából összegyűlt pénzadományokat adta át Böjte Csabának Hüvös Gábor és Miklós Péter, a SZEGEDma.hu publicistája.

Este hét órától az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban a dévai gyermekek megsegítésére jótékonysági estet tartottak, amelynek fővédnöke Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere volt. Az esten jónéhány helyi előadóművész, zenekar, ének- és tánccsoport működött közre.

Előző sztori

Unokák-nagyszülők internetes versenye

Következő sztori

Szerda: Volt öt évünk – Malek Andrea és Kamarás Iván az IH-ban