Bulvár

Megerősített rendőri jelenlét a szegedi belvárosban

Megerősített rendőri jelenlét a szegedi belvárosban

2009. április 23., csütörtök
Megerősített rendőri jelenlét a szegedi belvárosban

Megerősítik a rendőri jelenlétet a szegedi belvárosban az idegenforgalmi szezon közeledtével a bűncselekmények megelőzése és a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében - közölte Zélity László ezredes, a csongrádi megyeszékhely rendőrkapitánya csütörtökön.

Bár a szegedi közbiztonsági helyzet javult, több mint 20 százalékkal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, a lakosság körében végzett felmérés szerint az emberek szubjektív biztonságérzete mégis romlott - mondta a rendőrkapitány sajtótájékoztatón Szegeden. Hozzátette: ezért a rendőrség komplex intézkedési tervet dolgozott ki. A bűnügyi statisztikák és a lakossági felmérés alapján a legkritikusabb városrészekben megerősítették a közterületi rendőri jelenlétet. Ennek köszönhetően az idei év első három hónapjában például 62 százalékkal nőtt a tetten ért bűnelkövetők száma, a piac környékén jelentősen csökkentek a zseblopások és eltűntek a csempészett cigarettát árusítók is - tudatta az ezredes. Az idegenforgalmi szezon közeledtével a belvárosban a városőrséggel és a közterület felügyelettel együttműködve folyamatosan járőröznek majd. A főtéren információs pavilont működtetnek, ahol egy idegen nyelveket beszélő egyetemista és egy rendőr áll majd a járókelők rendelkezésére - közölte a kapitány. A fiatal elkövetők esetében gyakran az alkoholfogyasztás is szerepet játszik a bűncselekmények megtörténtében ezért a rendőrség a társszervekkel együttműködve folyamatosan ellenőrizni fogja az ital-elárusító helyeket is - mondta

Zélity László.

A kapitány hangsúlyozta, bűnmegelőzési szempontból rendkívül fontos, hogy változzon a lakosság szemlélete: a 2008-ban Szegeden elkövetett 430 betöréses lopásból mintegy négyszáz esetben részben az óvatosság hiánya, illetve a környezet közömbössége is szerepelt a bűncselekmény okai között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.