Gazdaság

Magyarország leminősítése másodszor is

Magyarország leminősítése másodszor is

2009. április 1., szerda
Magyarország leminősítése másodszor is

Újabb hitelminősítő intézet rontott országunk besorolásán. A brit Moody's megvonta az eddigi elsőrendű adóskockázati besorolást, és megtartotta a további leminősítést valószínűsítő negatív kilátást. Az intézet nyolc magyarországi bank minősítését is megváltoztatta: az eddigi elsőrendűt közepes befektetői szintre. Az újabb leminősítés miatt összehívta az Országgyűlés költségvetési bizottságát a testület fideszes elnöke Varga Mihály - számol be cikkében az MR1-Kossuth Rádió.

A rádió weboldalán arról ír

, hogy Magyarországot az eddigi elsőrendű "A-3-ról" a közepes befektetői kategória "BAA-1-re" módosította a magyar kormánykötvény és deviza bankbetéti besorolást a Moody's hitelminősítő intézet. Az esetleges leminősítésről már februárban elkezdtek terjedni a hírek. Hétfőn először a Standard and Poors rontott hazánk besorolásán, kedden pedig lépett a Moody's is. Az ország folyamatosan romló gazdasági és költségvetési helyzetével indokolta a döntést. A teljes cikk a

www.mr1-kossuth.hu-n

a 24 óra hírei között olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.