Közélet

Kövér: Kinyitni a szekrényt, hogy kiessen a csontváz

Kövér: Kinyitni a szekrényt, hogy kiessen a csontváz

2009. április 16., csütörtök
Kövér: Kinyitni a szekrényt, hogy kiessen a csontváz

Az újszegedi Rendezvényházban Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke Bodó Imre meghívására a közelgő EP-választások kapcsán találkozott helyi jobboldali politikusokkal. A megbeszélés után a választmány elnöke a SZEGEDma.hu-nak is összefoglalta az elhangzottakat.

„Az EP-választás nagyon fontos, ezért arra kértem politikustársaimat, hogy tudatosítsák ezt a helyi politikájukban is" - mondta

Kövér László

. „Hiszen egyrészről nem mindegy, hogy a nemzeti érdekeinkért milyen kiállást, határozottságot visznek a magyar képviselők Brüsszelbe, másrészről pedig komoly politikai-erkölcsi tétje is van a júniusi választásnak. Ha megnézzük az öt évvel ezelőtti voksolást, akkor a szocialista vereség után

Medgyessy Péter

miniszterelnök és

Kovács László

akkori pártelnök is távozott a hazai politikai közéletből. Szóval elképzelhető, hogy egy nagy vereség után az eddig is gyenge támogatottságot élvező új Bajnai-kormány megroppan, és ősszel már lehetnek előrehozott választások."

Az MSZP szavazási apátiára játszik majd?

A SZEGEDma.hu felvetésére, miszerint a közvélemény-kutatás eredményei alapján sereghajtó pártoknak a szavazási kedvetlenség kedvezne, az ellenzéki politikus úgy reagált, hogy éppen ezért az MSZP és az SZDSZ a csúfos vereség elkerülése érdekében arra törekszik majd, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni. „Ezt a magyar demokráciában két módon propagálhatják: ha nem beszélnek az EP-választásokról - lehalkítják a médiumokat, vagy a politikai élet minőségét próbálják majd abba a sárba rángatni, ahol ők mindig is jól érezték magukat, ahol hazai terepen játszhatnak, és elvehetik az emberek maradék kedvét is a voksolástól"- fűzte hozzá. „Ezért attól tartok, hogy mocskolódó kampányra kell felkészülnünk a balliberális oldal felől."

Botka beszólt, Kövér kiszólt

Arra a kérdésre, hogy mit szól

Botka László

legutóbbi, a

stop.hu-n

megjelent interjújához, melyben azzal a manapság sokat szajkózott mondattal jött elő ismét, hogy a Fidesznek nincs válságkezelő programja, Kövér László két dolgot felelt. Egyrészről szerinte az MSZP kormányzati pozícióban nem volt képes előállni 2008 októbere óta egy válságkezelő programmal.

Bajnaié

lehet az első, ami talán nyár elejére indulhat el érdemben. „Ha jól számolok, akkor ez legalább hét-nyolc hónap - folytatta Kövér. „És ahelyett, hogy hallgatna szégyenében az országgyűlési képviselő úr, egy ellenzéki párttól kéri számon azt, amit egy kormányzati apparátussal képtelenek elérni hosszú hónapok óta?! Másrészről a Fidesznek vannak elképzelései, sőt programja is, szemben azzal a csomaggal, ami a megszorítások után nem tartalmazza a gazdasági fejlődés lehetőségét. Nem jut el például egy adócsökkentéshez. Ezért csak válságot fog kezelni, de nem ad kiutat. Egy mértani pontosságú programhoz azonban egy ellenzéki pártnak először abba a bizonyos kormányzati pozícióba kell kerülnie, hiszen vannak olyan jól elzárt fiókok, szekrények, amiket csak akkor húzhatunk ki. És bizony ott és akkor szembesülhet az ember azokkal a dossziékkal, dokumentumokkal, melyek odabent rejtőznek. A csontváz pedig csak akkor hullik ki a szekrényből, ha ki tudtuk nyitni az ajtaját. Ezrét is két dolog miatt tudom csak elképzelni ezt a görcsös ragaszkodást a hatalomhoz, az MSZP agóniáját. Vagy a nyomokat kell még gyorsan eltüntetni, vagy maradt még a kasszában annyi, amit maguk közt szétoszthatnak. Vagy mindkettő..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.