Bulvár

Környezetbarát irodákat jutalmaztak

Környezetbarát irodákat jutalmaztak

2009. április 24., péntek
Környezetbarát irodákat jutalmaztak

Az irodáikat környezetbarát szempontok szerint fejlesztő, valamint dolgozóik és partnereik környezettudatosságát növelő szervezetek vehették át a 2009-es Zöld Iroda díjakat csütörtökön Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztertől - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

A minisztérium közleményében kifejtik: Magyarország lakosságának jelentős része életének egyharmadát irodában tölti, több mint 1,2 millióan pedig nap mint nap számítógépekkel dolgoznak. Hangsúlyozzák: a zöld környezetben jelentősen javul a munkavállalók közérzete és teljesítménye, ráadásul a környezetbarát iroda fenntartása hosszú távon olcsóbb is. A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért elnevezésű szervezet által meghirdetett Zöld Iroda versenyre összesen 35 szervezet nevezett, akiknek két hónap állt rendelkezésére, hogy irodájukat környezeti szempontok szerint alakítsák át - olvasható a zöldtárca tájékoztatójában. A legzöldebb iroda címet az Ernst & Young Kft. nyerte a több mint 25 dolgozót foglalkoztató vállalati iroda kategóriában, amelyben a legtöbbet zöldült iroda cím nyertese a Zwack Unicum Nyrt. lett. Díjat vehetett át többek között a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány, valamint a mosonmagyaróvári Városi Kollégium és a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.