Írjon nekünk

Szórakozás

Kedd: José Cura ismét Szegeden énekel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kedden este újra fellép Szegeden a világhírű argentin tenorsztár, José Cura, aki legendás szerepét, a Cavaradossit énekli Puccini Toscájában, a Szegedi Nemzeti Színházban. A Kisszínházban zenés irodalmi est lesz Simó Józseffel és az Ismerős Arcok zenekarral Wass Albert emlékére, folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata, és este Zhang Yu Carolyn énekművész koncertjét hallhatjuk a Reökben. Lesz Pont4-koncert az IH Caféban, szereplőválogatást hirdet az Szegedi Egyetemi Színpad, a Dugonics Társaság Radnóti Miklós-emlékestje lesz a városháza dísztermében, és bemutatják a visegrádi országok irodalmi antológiáját. A Nemzetiségek Házában vendégeskedik Dinnyés József daltulajdonos, Magda Dávid orgonahangversenye lesz az Alsóvárosi Ferences Templomban, a Millenniumi Kávéházban a Kravaiar zenekar koncertjére várják a közönséget. Kelet-Afrikába kalauzol a Közéleti Kávéház rendezvénye, jó filmek és jó bulik várnak mindenkit kedden délután és este.

Opera és színház

Magyarországon csak Szegeden 2008 után újra operaelőadáson hallható a világhírű argentin tenorsztár, José Cura. Néhány nappal a bécsi Staatsoper-beli fellépése után legendás szerepét, a Cavaradossit énekli Puccini Toscájában, a Szegedi Nemzeti Színházban. Tosca szerepében: Sümegi Eszter. Előadásnapok:  április 28. és 30. (kedd és csütörtök), 19 órakor. Jegyárak: 6500 – 14 000 Ft.

A Kisszínházban az újszegedi Rendezvényház szervezésében kedden 19 órakor Építsünk hidat címmel zenés irodalmi est lesz Simó Józseffel és az Ismerős Arcok zenekarral Wass Albert emlékére. Jegyek elővételben a Nemzeti Színház jegyirodájában (Szeged, Stefánia 6.) és a program előtt a helyszínen 1990 forintos áron kaphatók. Részletes program a www.rhz.hu és www.szinhaz.szeged.hu oldalakon olvasható.

Művészettörténet és koncert a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Zhang Yu Carolyn énekművész koncertjét hallhatjuk a Reökben kedden este 19 órakor.

A műsor részletesen az octopus.szinhaz.hu/~reok oldalon olvasható. A koncert ingyenesen látogatható.

Pont4-koncert az IH Caféban

Kedden 19 órakor az IH Caféban ad koncertet a Pont4. A brit popot játszó zenekar 2007 tavaszán alakult. A mostani felállás ugyan változott az akkorihoz képest, de a lényeg, hogy a csapat fesztiválok, egyetemi rendezvények, klubos bulik állandó fellépője. Jelenleg lemezük elkészítésén dolgoznak. Jegyár: 500 Ft.

Az Egyetemi Tavasz programjai

A SZTEage Szegedi Egyetemi Színpad szereplőválogatást hirdet egyetemi hallgatók részére a Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: Isten pénze című musical bemutatására. A jelentkezőknek egy szabadon választott verssel vagy prózával, és egy szabadon választott musical-dallal kell készülniük. További információk az SZTE Kulturális Irodában (Honvéd tér 6.). A válogatás helyszíne a JATE Klub kisterme kedden 17 órakor.

A Millenniumi Klubban kedden 17 órakor A visegrádi országok irodalmi antológiájának bemutatója lesz, amelyet Békés Pál főszerkesztő és Halász Margit írónő mutat be. A könyvben tizenhárom közép-európai író mutatkozik be írásaival a négy nyelv olvasói és a közvetítő világnyelv segítségével a nagyvilág előtt. Magyar részről a könyv Halász Margit, Parti-Nagy Lajos, Podmaniczky Szilárd és Spiró György írásait tartalmazza.

A Dugonics Társaság Radnóti Miklós-emlékestjére kerül sor kedden 18 órától, Szeged Megyei Jogú Város városháza dísztermében.

A Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.) folytatódik Dinnyés József daltulajdonos, gitáros-énekes előadássorozata „Megújhodás vagy felvilágosodás” – 500 év történelme versben-dalban címmel kedden 18 órakor. Belépőjegy: 500 Ft.

Collegium Musicum Orgonahangverseny: Magda Dávid V. éves egyetemi hallgató hangversenye lesz az Alsóvárosi Ferences Templomban kedden 19 órakor. Közreműködik: Ferencz-Kuna Gyula trombitaművész és Kuna Márton harsonaművész.

A Millenniumi Kávéházban kedden 20 órakor a Kravaiar zenekar koncertje – betyárvilágzene, elzenélt versek, energikus, mégis szelíd-szép muzsika. A zenekar tagjai: Kádár Zoltán (gitár, ének), Hatvani Zsolt (fúvós hangszerek), Resch Béla (bőgő), Burg Balázs (ütős hangszerek), Borbás Gábor (gitár).

Kelet-Afrika a Közéleti Kávéházban

Megyesi Zoltán Kelet-Afrikáról szóló úti beszámolóját hallhatjuk-láthatjuk DVD-vetítéssel egybekötve kedden 17 órakor a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.).

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

19 órakor: Elcserélt életek (Changeling), feliratos amerikai film, rendező: Clint Eastwood.

21 órakor: A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl), feliratos angol film, rendező: Justin Chadwick.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos-terem:

14 és 16 órakor: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.

18 és 20 órakor: Dragonball – Evolúció – színes, szinkronizált amerikai akció-fantasy. Rendező: James Wong.

Balázs Béla-terem:

16:00 Világmegváltók – Cselek – színes lengyel film, rendezte: Andrzej Jakimowski.

20.30-kor: Őrült Szentivánéj – színes feliratos lett-angol-osztrák-orosz film. Rendezte: Alexander Hahn.

Csőke József-terem:

14, 16.15-kor, 18.30-kor és  20.45-kor: A felolvasó – színes, feliratos amerikai-német dráma. Szereplők: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Karoline Herfurth. Rendező: Stephen Daldry.

Kedd esti bulik

A SZOTE Klubban kedden 21 órakor Kowalsky meg a Vega-koncert, utána buli Patkós doktorral.

A JATE Klubban kedden 19 órakor Rozsdamaró táncház Vendég: a Hírös Zenekar.

Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) kedden este KaraoKedd – Karaoke party.

Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) kedden este Ladies’ night party – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Cybere.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban kedden este FéUniversity of retro.

Kommentek

Szórakozás

Sörényes farkasok születtek a Szegedi Vadasparkban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A különös megjelenésű kutyafélét több mint húsz éve tartják Szegeden.

Tovább olvasom

Hírzóna

Tíznapos fesztivállal köszöntik Szeged napját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Lesz minden, mint a búcsúban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Hajódiszkó épül a mindszenti strandon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az önkormányzat 100 millió forintot nyert turisztikai fejlesztésre.

Tovább olvasom

Aktuál