Közélet

Fiatalok a fiatalokkal, a fiatalokért: XTREND a Rendezvényházban

Fiatalok a fiatalokkal, a fiatalokért: XTREND a Rendezvényházban

2009. április 27., hétfő
Fiatalok a fiatalokkal, a fiatalokért: XTREND a Rendezvényházban

Az újszegedi Rendezvényház adott otthont az XTREND Ifjúsági Civil Börze és Módszervásárnak szombaton. Az eseményre 30 ifjúsággal foglalkozó szervezet regisztrált előzetesen, a programon mintegy 80-an vettek részt az egész dél-alföldi régióból - tájékoztatott a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Az esemény megnyitóján

Kovács Kálmán

, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy mennyire fontos az, hogy a civil társadalom megerősödjön - ezt az ifjúság körében lehet a legjobban megalapozni, a politikusok feladata pedig az, hogy segítsenek a feltételek megteremtésében. Büszkék lehetünk, mert Csongrád megyében valami elindult az ifjúságpolitikában - ezt már

Losonczi-Tóth József

megyei ifjúsági referens mondta. Hozzátette: kiválóan működik az Ifjúsági Szakmai Módszertani Központ, a Csongrád Megyei Önkormányzat Ifjúsági Pályázati Alappal segíti a fiatalokat, és országosan példaértékű a Csongrád Megyei Ifjúsági Fórum megalakulása is. A rendezvényen

Tanács Gábor

, a Van Villany Vidéken projekt szakmai vezetője pedig azt emelte ki, hogy a mai információ- és tapasztalatcsere mellett az ifjúságsegítők leendő vezetőinek munkáját az „IKSZT®END" című kiadványukkal is szeretnék támogatni. Az, a módszertani központ bemutatása mellett tartalmaz egy ifjúsági ki kicsodát és egy adatbázist a Csongrád megyében található ifjúsági szolgáltató helyekről. Az XTREND Ifjúsági Civil Börze és Módszervásárra 30 szervezet regisztrált előzetesen. Ezek közül 15 állított standot, 3 pedig saját filmmel mutatkozott be. Egy „időszalagon" jelölve megismertették egymással idei programjaikat, és Vajda Árpád, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodájának vezetője irányításával tájékozódtak az azok megvalósításához felhasználható forrásokról. A börzére mintegy 80 fiatal érkezett például Makóról, Kistelekről, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Bordányból, Domaszékről, Szentesről, Kamutról, Orosházáról, Kalocsáról - tudatta a sajtószolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.