Közélet

Értelmiségiek az új választások mellett

Értelmiségiek az új választások mellett

2009. április 8., szerda
Értelmiségiek az új választások mellett

Mádl Ferenc volt államfő, Szabad György egykori házelnök, Bencsik János, Tatabánya polgármestere, Fábry Sándor humorista, Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke és Makovecz Imre építész is aláírta azt a nyilatkozatot, melynek egyik legfontosabb követelése az új választások kiírása - olvasható az mno.hu-n.

Az aláírók követelései között szerepel, hogy véget kell vetni a falusi iskolahálózat rombolásának, valamint hogy a vízellátás és a közművek maradjanak közösségi tulajdonban. Az értelmiségiek szerint szükséges a munkát terhelő adók csökkentése és az ellenőrizhetetlen módon keletkezett vagyonok megadóztatása. A 68 értelmiségi úgy véli, fenn kell tartani a termőföld eladására kimondott moratóriumot, és a külföldiek és a jogi személyek továbbra se szerezhessenek Magyarországon földtulajdont. Az

mno.hu cikke teljes terjedelmében itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.