Csütörtök: Popper Péter: Újrakezdés – avagy tanuljunk veszíteni?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az élet nem habostorta, de nem kell mindig jól járni – méltóságteljesen veszíteni, és újrakezdeni tanít Popper Péter csütörtök este. A lecke épp aktuális, mindannyiunkra ráfér… Ezen az estén az operában másodszor is hallhatjuk José Cura előadásában Cavaradossit – sokáig vissza nem térő alkalom ez -,  a prózát kedvelő, de mindenekelőtt erős idegzetű nézőket a Kisszínházba várják – ott: Balta a fejbe. A vasárnapi Anyák Napi ünnepet előlegezi meg a Somogyi-könyvtár csütörtök délutáni rendezvénye, az Északvárosi fiókkönyvtárban bemutatják “a” Szegedet, a város folyóiratát. A Zrínyi Ilona Általános Iskolában Szegedi Művészklub estjét tartják, továbbra is Egyetemi Tavasz: a Móra Ferenc Múzeumban a …canticum novum kamarakórust hallhatjuk, a Millenniumi Kávéházban a Wolfgang zenekar akusztikus rockkoncertje lesz. A SZTE Sportközpontban TTIK Sportnap csütörtökön, folytatódik a 13. Francia Filmnapok, és jó bulikat ajánlunk csütörtök estére.

Opera- és színielőadás

A Nagyszínházban csütörtökön 19 órakor újra operaelőadáson hallható a világhírű argentin tenorsztár, José Cura, aki a Cavaradossit énekli Puccini Toscájában, a Szegedi Nemzeti Színházban. Tosca szerepében: Sümegi Eszter. Jegyárak: 6.500 – 14.000 Ft.

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Balta a fejbe – a Páger Antal 1. bérlet érvényes.

A Somogyi-könyvtár programjai

Csütörtökön 16 órakor a Somogyi-könyvtárban Az Édesanya – Anyák napi műsor. Fellépnek: a SZÖVCE “Piros rózsa” népdalkör. Elhangzik továbbá szólóének, verses köszöntő fiatalok bevonásával is. Anyákat, nagymamákat köszöntenek. A szereplők mindenféle finomsággal fogadják a vendégeket.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban csütörtökön 16.30-kor Bemutatjuk “a” Szegedet, a város folyóiratát című rendezvénysorozat részeként a folyóirat áprilisi lapszámát mutatja be Tandi Lajos főszerkesztő.

A Móra utcai fiókkönyvtárban csütörtökön 15 órakor Immunrendszerünk működése a betegség megelőzésében – az Életreform – ételreform című előadássorozat keretén belül Siposné Szécsi Ilonával és Kovács Viktóriával beszélgethetnek.

Popper Péter: Újrakezdés

A B-612 Kulturális Műhelyben (Bécsi krt. 7.) csütörtökön 19 órakor Újrakezdés címmel Popper Péter tart előadást, ismét életünk dolgairól. Az élet változékony, örömre és szomorúságra, jókedvre és rosszkedvre egyaránt szolgáltat természetes okokat a lelkileg egészséges embernek is – mondja a lélekbúvár. – Mérei Ferenc nemzetközi hírű pszichológus mondta egyszer, hogy a hiteles élet titka az, hogy az életben nem kell mindig jól járni! Aki le tud mondani erről a kényszeréről, az belsőleg nagyon szabad lesz és nagyon erős.
További információ és jegyrendelés: www.b612.hu

A Szegedi Művészklub estje

A Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.) csütörtökön 17 órakor a Szegedi Művészklub estje – a Szépírás májusi számának bemutatása. Vendég: Bácsi János, a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola igazgatója. Beszélgetőtárs: Polner Zoltán költő. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társa ügyvezető igazgatója.

Az Egyetemi Tavasz programjai

A SZTE Bölcsészettudományi Kar Kari Konferenciateremben (Egyetem u. 2.) csütörtökön 16 órakor beszélgetés egy induló folyóiratról és egy elképzelésről: Bemutatkozik a Pluralica. Résztvevők: Szilasi László irodalomtörténész, Gaborják Ádám szerkesztő, és Lőrincz Gergely főszerkesztő.

A Móra Ferenc Múzeumban csütörtökön 18 órakor A …canticum novum kamarakórus koncertje. Művészeti vezető: Kovács Gábor főiskolai adjunktus (SZTE JGYPK Ének-zene Tanszék). Belépőjegy: 300 Ft.

A Millenniumi Kávéházban csütörtökön 20 órakor a Wolfgang zenekar akusztikus rock koncertje. A zenekar tagjai: Magony Krisztina „Hugi” (basszusgitár), Kuk Attila „Golyó” (gitár), Martos László „Pici” (gitár), Kiss Bertalan (dobok) és Kamenyiczki Tamás (ének).

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 18 órakor Sakk-klub.

A SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10.) TTIK Sportnap lesz csütörtökön 10-20 óra között.

Az Egyetemi Tavasz programjairól részleteket a www3.u-szeged.hu/etavasz oldalon olvashatnak.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:
16 órakor: Juhász Gyula Filmklub: Az ötödik pecsét – magyar film, rendező: Fábri Zoltán.
19 órakor: A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik – feliratos bolgár-német-szlovák-magyar film, rendező: Stephan Komandarev.
21 órakor: Szerzők (Reprise) – feliratos norvég film, rendező: Joachim Trier.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:
14 és 16 órakor: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.
18, 20 és 22 órakor: Dragonball – Evolúció – színes, szinkronizált amerikai akció-fantasy. Rendező: James Wong.

Balázs Béla terem:
16 órakor és 20.30-kor: 13. Francia Filmnapok – A Provance-i fűszeres (Le Fils de l’épicier) – színes, feliratos, francia film, rendezte: Eric Guirado.
18.15 órakor: Kétely (Doubt) -színes, feliratos, amerikai film, rendezte: John Patrick Shanley, szereplők: Meryl Streep, Philp Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis.

Csőke József terem:
16.15-kor, és  20.45-kor: Isten hozott az Isten háta mögött – színes, feliratos francia vígjáték. Rendező: Dany Boon.
18.30-kor: Hajrá boldogság! – színes, feliratos angol vígjáték. Szereplők: Alexis Zegerman, Sally Hawkins, Eddie Marsan. Rendező: Mike Leigh.

A filmekről és a 13. Francia Filmnapokról bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Csütörtök esti bulik

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Észhelyzet Patkós doktorral – Fűszeres Vilmos Party hostessekkel.
A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor TTIK-s Sportnap záróbuli –  30 Y koncert. Gin-tonic akció! Házigazda: Dj. Varga B. A Kisteremben: Molnár Lajos. TTIK-soknak ingyenes!
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) csütörtökön este Rádió+ Lounge Bar – a legnagyobb lounge és chill out zenék válogatása. Fellép: Száraz Ferenc.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) csütörtök este Latin, R’N’B est.
A Garaboncziás Borozóban (Kálvária sgt. 9-11.) szombaton este Faktor, Végletek.

Default thumbnail
Előző sztori

Lengyel Filmtavasz: kortárs lengyel filmek Budapesten és Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Áprilisra már háromszoros a Fidesz-előny

Legutóbbi hasonló cikkek