Kultúra

Bizonyítani a vásznon - a „szőke színésznő" vallomásai

Bizonyítani a vásznon - a „szőke színésznő" vallomásai

2009. április 18., szombat
Bizonyítani a vásznon - a „szőke színésznő" vallomásai

„A díszbemutatóval együtt ez a negyedik állomás, hétfőn láttam először a filmet, és nevettek rajtam a többiek, de én ma is meg akarom nézni" - vallotta be őszintén a Szegeden pénteken bemutatott Álom.net című film női főszereplője, Labancz Lilla, akinek talán igazán csak most kezdődik a „nagykamerás élet".

„Nagyon szeretem figyelni az embereket a filmnézés közben" - mondja

Lilla

, ugyanis megfigyeli, hogy a közönségből milyen reakciót vált ki a film, az ő alakítása, vagy akár a poénok. „Szeretem azt érezni, hogy valami jót adtunk az embereknek, ha csak kilencven percre is, felszabadulnak, sírnak vagy nevetnek - ez jó érzés" - teszi hozzá. Eddig csak jó tapasztalati vannak, mint mondja, Békéscsabán a gyerekek „megőrültek" a filmen, a poénokat ismételgették, mikor a híres zenekarok megjelentek a filmben, az első három sor felállva táncolt. „Megérte: nekik szól és nekik tetszik" - kommentálja Lilla. „Nem a modellkedés és szépségversenyzés világa vonzott, már akkor tudtam, hogy nem csupán egy olyan lány szeretnék lenni, aki szépen tud mosolyogni a képeken, hanem Labancz Lilla, aki bebizonyítja, hogy tehetséges valamiben" -

írja magáról az Álom.net hivatalos honlapján Labancz Lilla

. Kérdésemre, hogy most, a forgatás után hogy érzi, sikerült-e bizonyítania, így felel: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy ez az első filmfőszerepem - szerintem ezzel mindent el is árultam. Nekem nagyon tetszik, és azt gondolom, hogy - bár korábban is megfordultam már színházban, filmekben - azért ekkora átütés és szerep még soha nem volt, amit én dolgoztam ki százszázalékosan" - meséli Lilla. Az idézetthez pedig hozzáteszi: soha nem is volt modell, de úgy érzi, hogy már régen túllépett azon, hogy valaki azt mondhassa rám, hogy ő csak egy „modell", aki színésznő szeretne lenni, hanem valóban egy kezdő színésznőt látnak benne. „Most azt érzem, hogy beraknak majd engem a „szőke nő" skatulyájába, és örülök neki" - lep meg kijelentésével Lilla. Csodálkozásomra elmondja: a film nélkül is mindennapos, hogy elkönyvelik „szőke nőnek". És akkor - mondja -, ha olyan kedve van, olykor még rá is játszik erre a szerepre, vagy pedig elkezd beszélgetni, és akkor rájönnek, hogy nem is olyan, mint a filmben. Mindent egybevetve azonban a „szőke nő szerepének" is örül, mert legalább lesz a szőkéknek is szószólója - mondja mosolyogva. A bizonyítási vágy először az úszáshoz hajtotta Lillát - olimpiai bajnok szeretett volna lenni, majd jött egy szereplehetőség a Kisvárosban, és változtatott tervein. „Az úszáshoz képest teljesen más a színészi pálya, tűz és víz. A színészet maga engem nem a szereplés miatt vonz, vagy mert annyira szeretném a hangomat hallatni, hanem egyszerűen nagyon szeretek belebújni más bőrébe, élvezem azt, hogy kihozhatok magamból olyan dolgokat, amiket az életben egyáltalán nem. És közben remélem, hogy ezzel valakinek örömet tudok szerezni, szórakoztatom, vagy megríkatom az embereket" - összegez a színésznő.

A klasszikus kérdés, mennyire volt könnyű az alakítás: „Nagyon közel állónak éreztem a szerepet, fiatal koromban hasonló cipőben jártam mint Regina, ha nem is voltam ennyire szélsőséges. Amit a plakáton látunk ruhát és style-t, az egytől egyig az én ruhám, még a telefon is a sajátom, ugyanis az első próbán, mikor kerestünk még színészeket, ebben a ruhában érkeztem meg, erre

N. Forgács Gábor

rendező

azt mondta: itt áll előttem Regina." „Hála Istennek elmondhatom azt, hogy választottam ezt a szakmát és két éven belül megtaláltak olyan szerepek, amikre azóta is nagyon büszke vagyok. Nem vettek fel a színművészetire, és mindig szeretem elmondani, hogy most mégis híres-neves művészekkel dolgozhattam együtt. Most megint megtalált két olyan munka, ahol erre ismét lehetőségem lesz - nekem ez mindennél többet ér" - vallja az Álom.net sztárja. A nyár tehát be van táblázva és a film sikerétől függően pedig majd egyszer lehet, hogy lesz második rész is - reméli Lilla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.