Közélet

Tiltakozás: Bajnai felülvizsgálná a gyedet és a gyest?

Tiltakozás: Bajnai felülvizsgálná a gyedet és a gyest?

2009. április 2., csütörtök
Tiltakozás: Bajnai felülvizsgálná a gyedet és a gyest?

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata közleményt adott ki Bajnai Gordon gyessel és gyeddel kapcsolatos terveire reagálva, melyben többek között a gyed időtartamának lerövidítése szerepel. A közlemény teljes szövege alább olvasható.

Felháborodással vegyes értetlenséggel hallottuk a hírt a „Bajnai csomag" gyeddel és gyessel kapcsolatos terveiről. A jelenlegi körülmények között elképzelhetetlennek tartjuk azt, hogy a kismamáknak járó gyedet kettőről egy évre szándékozik Bajnai Gordon lerövidíteni, illetve a gyed és a gyes feltételrendszerét is felülvizsgálni tervezi. A gyermek egy éves kora után az anyukák munkaerőpiacra való visszakerülésének esélye szinte egyenlő a nullával, a munkahelyek folyamatosan szűnnek meg és a napközbeni gyermekfelügyelet sem megoldható. A bölcsődében való elhelyezésre nincs mód, kevés a bölcsőde, kevés a férőhely, és évekre előre várólisták vannak. Magyarországon eddig is kevés gyermek született, de a tervezett intézkedés még jobban visszafogja majd a gyermekvállalási kedvet. Ez úton kérjük Bajnai Gordont, hogy gondolja át újra a gyessel és a gyeddel való terveit, hogy az otthon lévő kismamák biztonságát se sodorja veszélybe döntésével. A Magyarországon lévő gazdasági válságára nem az a megoldás, hogy az egy éves kisbaba mellől dolgozni küldjük az anyákat, mert ez nem jó a munkaadónak, nem jó az anyának, de főleg, nem jó a kisbabának sem.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Női Tagozatának elnöke Pelczné dr. Gáll Ildikó Magyar Anna Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke Farkasné Pocsai Blanka Női Tagozat Országos alelnöke Faragóné Spilák Éva Csongrád megyei Női Tagozatának elnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.