Bulvár

Az ítélethirdetést követően megszökött egy vádlott a bíróságról Szegeden

Az ítélethirdetést követően megszökött egy vádlott a bíróságról Szegeden

2009. április 27., hétfő
Az ítélethirdetést követően megszökött egy vádlott a bíróságról Szegeden

Az ítélethirdetését követően megszökött egy öt év börtönre ítélt vádlott a Szegedi Városi Bíróságról; a férfi a tárgyalóterem első emeleti ablakán keresztül menekült - erősítette meg az MTI információját Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese hétfőn.

A bírósági szóvivő a múlt szerdán történt esettel kapcsolatban közölte, az első fokon eljáró bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság miatt - mint különös visszaesőt - öt év börtönre, és ötmillió forint pénzmellékbüntetésre ítélte. Tájékoztatása szerint a férfi az ítélet kihirdetésekor és indokolásakor jelen volt. A bíróság döntött a vádlott előzetes letartóztatásáról is. Amint a férfi ezt meghallotta, illetve látta, hogy egy rendőr hozzá indul, a földszinten lévő tárgyalóterem - korábbi szellőztetés miatt résnyire nyitva hagyott - ablakát feltépte, kiugrott az utcára, majd elmenekült. A jelen lévő rendőrök megpróbálták őt elfogni, de ez nem sikerült. A bíróság biztonsági őre azonban látta, hogy a vádlott egy gépkocsiba ugrik be, mely nagy sebességgel elhajt. A jármű rendszámát jelezte a rendőröknek. Az eljáró bíró haladéktalanul elfogatóparancsot bocsátott ki, illetve döntött a nemzetközi és európai elfogatóparancsról is. A vádlott keresése azóta is nagy erőkkel folyik - tudatta Cseh Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.