A szív diadala – Elődöntőben a HPQ-Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hpq13Izgalmas és fordulatos csatában 3:2-re verte a HPQ-Szeged a Szolnoki Főiskolát a férfi röplabda NB I-es ligabajnokság negyeddöntőjében, így bejutott az elődöntőbe. Utoljára 2001-ben járt ott a csongrádi megyeszékhelygárdája.

A hétfői első mérkőzésen 3:2-re nyertek a szegediek, a magyar kupa bronzérmese azonban szerdán 3:0-lal vágott vissza. A mindent eldöntő pénteki ütközet a négy nappal korábbi csatát kopírozta: az első játszma a hazaiaké lett, majd a vendégek fordítottak, megnyerték a második és harmadik felvonást. Kiélezett negyedik szettben tudott egyenlíteni a HPQ, majd a végén helyén volt a Nusser-tanítványok szíve: behúzták az ötödik játszmát, így végül több mint kétórás, drámai küzdelemben megszerezték az elődöntőt érő második győzelmet.

A szegediek sikere a mindent elsöprő, hatalmas akaratnak, illetve az összeálló sáncmunkának köszönhető elsősorban – ezen az estén tökéletesen működött a védekezés. A Szolnok nagyszerű ellenfélnek bizonyult, csak az utolsó percekre roppant össze a vendéggárda.

A HPQ-Szeged az elődöntőben a KALO-MÉH-Kecskeméti RC-vel mérkőzik, a másik ágon Kométa-Kaposvár – MAFC-Mapei párharcra kerül sor.

A férfi röplabda NB I-es ligabajnokság negyeddöntőjében, 3. meccs: HPQ-Szegedi RSE – Szolnoki Főiskola RK 3:2 (23, -17, -18, 22, 10). Szeged, 200 néző. Vezette: Bodrogi, Csizmarik.
Szeged:
Bitó, Csányi 11, Petheő 11, Csíkos 11, Niezelberger 4, Nacsa 18. Csere Affentéler (liberó), Oltványi, Strezeneczki. Edző: Nusser Elemér.
Szolnok:
Koch 4, Rapi, Cziczó 8, Melicher 6, Kovács II Z. 12, Galovicz 4. Cs: Gulyás (liberó), Bodonyi 2, Szöllősi, Bede, Dzsáber. Edző: Juhász György.

2-1-es összesítéssel a Szeged jutott az elődöntőbe.

Előző sztori

Magabiztos soproni győzelem a bajnoki döntőben

Következő sztori

Szili Katalin megsértette a választási törvényt