Sport

A szív diadala – Elődöntőben a HPQ-Szeged

A szív diadala – Elődöntőben a HPQ-Szeged

2009. április 24., péntek
A szív diadala – Elődöntőben a HPQ-Szeged
hpq13
Izgalmas és fordulatos csatában 3:2-re verte a HPQ-Szeged a Szolnoki Főiskolát a férfi röplabda NB I-es ligabajnokság negyeddöntőjében, így bejutott az elődöntőbe. Utoljára 2001-ben járt ott a csongrádi megyeszékhelygárdája.

A hétfői első mérkőzésen 3:2-re nyertek a szegediek, a magyar kupa bronzérmese azonban szerdán 3:0-lal vágott vissza. A mindent eldöntő pénteki ütközet a négy nappal korábbi csatát kopírozta: az első játszma a hazaiaké lett, majd a vendégek fordítottak, megnyerték a második és harmadik felvonást. Kiélezett negyedik szettben tudott egyenlíteni a HPQ, majd a végén helyén volt a Nusser-tanítványok szíve: behúzták az ötödik játszmát, így végül több mint kétórás, drámai küzdelemben megszerezték az elődöntőt érő második győzelmet. A szegediek sikere a mindent elsöprő, hatalmas akaratnak, illetve az összeálló sáncmunkának köszönhető elsősorban – ezen az estén tökéletesen működött a védekezés. A Szolnok nagyszerű ellenfélnek bizonyult, csak az utolsó percekre roppant össze a vendéggárda. A HPQ-Szeged az elődöntőben a KALO-MÉH-Kecskeméti RC-vel mérkőzik, a másik ágon Kométa-Kaposvár – MAFC-Mapei párharcra kerül sor.

A férfi röplabda NB I-es ligabajnokság negyeddöntőjében, 3. meccs:

HPQ-Szegedi RSE – Szolnoki Főiskola RK 3:2 (23, -17, -18, 22, 10). Szeged, 200 néző. Vezette: Bodrogi, Csizmarik. Szeged:

Bitó, Csányi 11, Petheő 11, Csíkos 11, Niezelberger 4, Nacsa 18. Csere Affentéler (liberó), Oltványi, Strezeneczki. Edző: Nusser Elemér.

Szolnok:

Koch 4, Rapi, Cziczó 8, Melicher 6, Kovács II Z. 12, Galovicz 4. Cs: Gulyás (liberó), Bodonyi 2, Szöllősi, Bede, Dzsáber. Edző: Juhász György.

2-1-es összesítéssel a Szeged jutott az elődöntőbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.