Bulvár

A három muskétás lóantilop

A három muskétás lóantilop

2009. április 10., péntek
A három muskétás lóantilop

A Szegedi Vadaspark afrikai bemutatóiban több újdonság is várja a látogatókat. Legnagyobb meglepetésnek a tekintélyes méretű, fakó lóantilopok számítanak, melyek a fajmegmentési program keretében érkeztek a hannoveri állatkertből.

A fakó antilop a második legnagyobb termetű antilopfaj, akár 3 mázsásak is lehetnek. Mindkét nemnek van szarva, melyet nem félnek használni veszély esetén. Ezt a tényt még az oroszlánok is tiszteletben tartják. Magyarországon csak a szegedi Vadasparkban látható ez a ritka faj. A nemzetközi állatkerti nyilvántartási rendszer adatai szerint kb. 70 egyed él Európa állatkertjeiben. A 3, emberi mértékkel még kamaszkorú bika az Athos, Porthos és Aramis nevet kapta gondozóitól. A jelek szerint hamar megszokták a nagyméretű szavannakifutót, melyet a huszármajmokkal osztanak meg. Éppen a huszármajmoknál történt a következő örömteli esemény: egy fiatal kölyökkel bővült a csapat, sőt hamarosan egy újabb jövevényt is várnak. A világ leggyorsabban futó emlőseként ismert huszármajmok már régóta lakják a természetes életterüknek megfelelő vadasparki kifutót. A gondozók remélik, legalább olyan jól kijönnek majd új lakótársaikkal, a lóantilopokkal, mint azok elődjeivel, a

szitatunga antilop

okkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.