/

„Elég volt!” – A Fidesz női tagozata tiltakozik a megszorítások ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 10-én babakocsis tüntetés a budapesti Kossuth téren

alairas16„Elég volt!” – olvasható a Fidesz női tagozata által meghirdetett tiltakozó akció keretében a Klauzál téren felállított, aláírásgyűjtő pannón. „Nem tűrjük, hogy elvegyék a gyedet és a gyest, a családi pótlékot, a szocpolt, a lakástámogatást; ha egyetért, aláírásával csatlakozzon Ön is.”

A megmozduláson részt vett Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke, Farkasné Pocsai Blanka szegedi önkormányzati képviselő, a Fidesz női tagozatának országos alelnöke, valamint Hargitai Rita és Faragóné Spilák Éva, a párt női tagozatának megyei alelnöke és elnöke. Farkasné Pocsai Blanka elmondta, figyelemfelkeltő a felszólítás, hiszen az elmúlt időszakban minden a megszorításokról szólt, holott gyermekeink jövője a tét, amivel nem szabadna játszani. Politikai érdekek miatt jól működő rendszereket nem lehet máról holnapra tönkretenni és megszüntetni. A mostani megszorító csomag elhibázott és rövidlátó, mert nem komplexen kezeli a kérdést. A kormány illegitim, a témáról pedig mielőbb társadalmi vitát kell kezdeményezni. A gyes és a gyed 1 évre történő rövidítése sok problémát okoz majd a kismamáknak, mert nem tudnak visszatérni a munkaerőpiacra, a bölcsődékben és óvodákban pedig lehetetlen lesz szabad helyet találni a gyerekek számára. Már most is 120 százalékos ezen intézmények kihasználtsága a városban. A Fidesz női tagozata a rugalmasabb munkaidő-beosztásban és a részmunkaidő bevezetésében látja a megoldást.

„Nemcsak a családoknak, hanem az egész társadalomnak jelent majd problémát a megszorító csomag” – hangsúlyozta Magyar Anna, aki ugyancsak felkarolta a kezdeményezést. „Ilyen megszorítások mellett a fiatalok sem szívesen vállalnak gyereket, és a népesség sem úgy alakul majd, ahogyan szeretnénk.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Fidesz női tagozata és több civil szervezet nagyszabású babakocsis tüntetést tervez május 10-én, 16 órakor a budapesti Kossuth térre. Több ezer gyesen és gyeden lévő kismamára, édesanyára, fiatalokra, a kormány megszorító csomagját ellenző polgárra számítanak, az eseményre pedig felviszik a szegediek tiltakozó aláírásait is.

Előző sztori

Háromnapos ballagás Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Orbán: a válságkezelés legjobb módja az adócsökkentés

Legutóbbi hasonló cikkek