Bulvár

Új lakók a Vadasparkban: Csuklyás cerkófok Franciaországból

Új lakók a Vadasparkban: Csuklyás cerkófok Franciaországból

2009. március 11., szerda
Új lakók a Vadasparkban: Csuklyás cerkófok Franciaországból

Igazi ritkaság érkezett a Szegedi Vadasparkba: a Közép- Afrikában élő, rendkívül mutatós csuklyás vagy nyerges cerkófból mindössze 50 egyed található a világ állatkertjeiben. A franciaországi La Palmyre-i állatkertből egy hím és két nőstény a fajmegmentési program keretében került hozzánk.

Magyarországon sehol máshol nem találkozhatunk velük. A majmok a bejárat közeli Afrika-házban láthatók, az ott lakó huszármajmokat pedig nemsokára régi helyükre, a Szavanna-kifutóba költöztetik. A ritka jövevények hegyvidéki esőerdőben élnek, többnyire fákon. Ők és egy nagyon közeli rokonuk, a szakállas cerkófok azok az óvilági majmok, amelyek képesek farkukat kapaszkodásra is használni. Erre, rajtuk kívül csak egyes újvilági majmok képesek, mint amilyenek pókmajmok vagy a bőgőmajmok. A cerkófokról tudni kell, hogy sokkal több színárnyalatot képesek felismerni, mint az ember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.