Bulvár

Trükkös lopások az M5-ösön: euróra cserélték a bizsugyűrűt

Trükkös lopások az M5-ösön: euróra cserélték a bizsugyűrűt

2009. március 31., kedd
Trükkös lopások az M5-ösön: euróra cserélték a bizsugyűrűt

Trükkös lopással gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság azt a három román férfit, akiket szombaton a reggeli órákban fogtak el a nyomozók a város határában - tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség adatai szerint az 52, 38 és 27 éves férfiak március 27-én a reggeli órákban az M5-ös autópálya szegedi északi lehajtója közelében két „honfitársukat" is különböző indokokkal megállították, majd értékeiktől megrövidítették őket. Az első járművet azzal késztették megállásra, hogy a gépkocsi hátulja ég. Miután a sofőr és utasa is kiszállt, hogy meggyőződjön erről - persze az ajtókat közben nem zárták le -, addig a „segítőkész" csapat egyike a járműbe észrevétlenül bejutva kiemelt egy táskát, melyben többek között készpénz, valamint arany ékszerek lapultak közel 2 millió Ft értékben. Alig egy fél órával később már következő áldozatukat intették le. Ennek a személynek egy másik történetet adtak elő, nevezetesen, hogy mivel elfogyott a benzinjük, 100 eurót kérnének, persze mindezt nem ingyen, hanem cserébe felajánlottak egy arany-nyakláncot, valamint egy ugyancsak arany pecsétgyűrűt - illetve mint később kiderült, csak annak látszókat, ugyanis ezen „ékszerek" nem nemesfémből készültek, így értékük sem arányos a kért összeggel. A 38 éves férfinek ezen kívül a gyanú szerint egy korábbi eset is a számlájára írható, mely 2007. novemberében történt ezen az útszakaszon. Ez esetben - hasonlóan az előző történethez - saját járműve műszaki hibájára hivatkozva kért 50 eurót az általa megállított gépkocsi vezetőjétől, cserébe egy „arany" gyűrűért, melyről később ugyancsak kiderült, hogy nem valódi arany-ékszer. A három személyt a nyomozók a bejelentésekben a gépjárművel kapcsolatban megadott paraméterek alapján fogták el. A rendőrség - gyanúsítotti kihallgatásukat követően - őrizetbe vette őket. Velük szemben lopás, valamint több rendbeli csalás bűncselekmények megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.