Írjon nekünk

Gazdaság

TPEA – Energetikai beruházásokat segít a megye

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Energetikai fejlesztések a középpontban

Immár harmadik alkalommal különített el forrást a költségvetésben a Csongrád Megyei Közgyűlés a Települési Pályázat Előkészítő Alapra. Újdonság, hogy idén – az Energia Éve kapcsán – az Alapból speciálisan energetikai beruházások előkészítését is támogatja a Csongrád Megyei Önkormányzat. A TPEÁ-ra egyelőre 33 millió forint áll rendelkezésre – tájékoztatott a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

A 2007-ben létrehozott Települési Pályázat Előkészítő Alapra az elmúlt két évben összesen 100 millió forintot fordított a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ennek segítségével eddig közel 1 milliárd forint értékben valósult meg beruházás. Ha minden beadott pályázat nyer, ez a szám elérheti a 20-40 milliárd forintot – mondta el sajtótájékoztatóján a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke.

Sándor Attila ezután ismertette az idei pályázati lehetőségeket. 2009-ben egyelőre 33 millió forint áll rendelkezésre a Települési Pályázat Előkészítő Alapban, amelybe idén egy új elem is bekerült. „Idén minden energiánkkal az energia felé fordulunk” – fogalmazott az alelnök. Kifejtette: speciálisan energetikai beruházásokkal kapcsolatban is pályázhatnak idén a települések, amelyeknek ez esetben – és ez is újdonság – nem kötelező pályázatot benyújtani az elkészített tervekkel, tanulmányokkal. Mint fogalmazott, az energetikai fejlesztéseknél tehát a Csongrád Megyei Önkormányzat idén olyan beruházások megvalósítását is segíteni kívánja, amelyeket az önerő mellett például hitelből szeretnének megvalósítani a települések.

Sándor Attila alelnök arról is beszélt, hogy bár most 50 helyett 33 millió forintra lehet pályázni április 10-ig, ha az önkormányzat likviditási mutatói megengedik, akkor később kiírják a pályázatot a maradék 17 millió forintra is. Hozzátette: a TPEA mellett kiírták már a pályázatokat az Ifjúsági, a Kistérségi Civil, és a Roma Kisebbségi Alapra is.

Az Ifjúsági Alapból Csongrád megyében működő ifjúsági civil szervezetek és önkormányzatok nyerhetnek támogatást közösségi, sport- és kulturális rendezvények megvalósítására, illetve szakmai képzések szervezésére az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A keretösszeg 2 millió forint, a pályázatok beadási határideje 2009. május 10.

A Kistérségi Civil Alap esetében civil szervezetek támogatása, illetve a kistérségi szintű összefogás ösztönzése a cél. Az érintetteknek összesen 5 millió forint áll a rendelkezésére, a pályázatokat pedig 2009. április 10-ig adhatják be.

A Roma Kisebbségi Alap célja a megyében működő roma kisebbségi önkormányzatok, civil szervezetek és programjaik, illetve képzések megvalósításának támogatása. A keretösszeg ennél az alapnál 2 millió forint, a pályázatok beadási határideje pedig 2009. április 10.

Kommentek

Hírzóna

Havi 40 ezer forintot kaphatnak a munkába visszatérő szülők Csongrád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Támogatásként.

Tovább olvasom

Hírzóna

Akár már jövőre elkezdődhet a Szeged–Szabadka-vasútvonal építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Promenad.hu információi szerint a magyar kormány még augusztusban döntést hozhat a Szeged–Szabadka-vasútvonal közbeszerzését illetően: a beruházó várhatóan a MÁV lesz, jövőre pedig már a kivitelezés is megindulhat. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Átadták a felújított makói piacot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

400 millió forintból újult meg a vásártér.

Tovább olvasom

Aktuál