Közélet

Orbán: Egyetlen ügy sem maradhat feltáratlanul

Orbán: Egyetlen ügy sem maradhat feltáratlanul

2009. március 10., kedd
Orbán: Egyetlen ügy sem maradhat feltáratlanul

A kormányzati tehetetlenség nem képes kezelni a válságot, így az ország egyre mélyebbre süllyed, mondta Orbán Viktor a Hír TV Rájátszás című műsorában hétfőn. Az elmúlt évek gyanús kormányzati ügyeivel kapcsolatban a Fidesz elnöke úgy nyilatkozott: egyetlen ügy sem maradhat feltáratlanul – írja a Magyar Nemzet Online.

A korábbi miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az ország 2002 óta tartó hanyatlása miatt nem az embereket kell okolni, hanem a tehetetlen kormányzást. Miért sikerült a többséggel megetetni kétszer a romlott ételt? – erre a kérdésre kell szerinte választ adni.

Orbán Viktor (képünkön)

a devizahitelesek helyzetéről is szólt. Azt mondta, hogy Cseh- és Lengyelországban, amikor kezdtek elszaladni a devizahitelek, a kormány ezeket leállította, míg Magyarországon tovább népszerűsítették a konstrukciót. Hazánkban legalább felerészben súlyos felelősség terheli a kormányt, hogy ezt nem akadályozta meg – tette hozzá. Orbán úgy vélte, a devizahitelek forintra váltásáról kéne már régóta beszélni, ehelyett pedig a kormányzat nem tesz semmit. Az állam megerősítése kapcsán a Fidesz elnöke kifejtette, hogy ki kell érdemelnie a tiszteletet, hasonlóan Nyugat-Európához, ahol a bankok végül az állam segítségére siettek. „Magyarországon az államnak segítséget kell nyújtania az embereknek a problémák megoldásához, nem pedig gátolni őket” – tette hozzá. Az elmúlt évek gyanús kormányzati ügyeivel kapcsolatban úgy fogalmazott: kormányra kerülésük esetén ezeket megvizsgálják, „egyetlen ügy sem maradhat feltáratlanul”. A polgári kormány miniszterelnöke szerint az emberek már látják a reményt, bár a düh, az indulat nem múlik el. Már csak egy év van a választásokig, amelyet „térden állva is ki kell bírni, bár nem vagyok biztos benne, hogy az ország kibírja”. „De van energiánk, hogy újra nekilendüljünk, és más pályára állítsuk az országot” – fejtette ki. A teljes cikk

a Magyar Nemzet Online oldalán

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.