Matics megunta a káoszt – távozna a Pick mestere!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vladan Matics lemondott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról, miután csapata súlyos, 34–25-ös vereséget szenvedett a Nordhorn otthonában a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén – értesült a kezilabda.com.

A Pick korábbi játékosa a 2006/2007-es szezonban vette át az együttest, irányításával előbb bajnoki címet, majd kupaaranyat is szerzett a Szeged.

Ez az idény azonban eddig a kudarcoktól hangos. Előbb a BL-ből esett ki a gárda már a csoportkörben, majd a bajnoki alapszakaszban hazai pályán maradt alul a fő rivális Veszprémmel szemben. Ezeket a kisiklásokat a példátlan sérüléshullámmal még némiképp magyarázni lehetett (Andjelkovics, Laluska, Nenadics, Stamate és Zvizej is hosszú ideig nem állt rendelkezésre). A gazdasági válság miatt szétesett Nordhorn – több klasszisát kényszerült eladni a német középcsapat – elleni kiütéses KEK-vereség úgy tűnik, az utolsó csepp volt a pohárban. A Pick háza táján hetek óta feszültségekről hallani – Puljezevics kapus lemondott csapatkapitányi tisztségéről, folyamatosan kedvetenül védett, a szerdai bajnokin meg az ellenfél játékosának leköpésével okozott botrányt.

Kérdés, Vladan Matics lemondása megoldja-e a gondokat, vagy a problémák sokkal mélyebben gyökereznek…

Az ügyben újabb fejlemény, hogy a játékosok kérésére az elnökség úgy döntött: csak a szombati visszavágó után dönt, elfogadja-e a lemondást, a találkozóra tehát még Matics készíti föl a gárdát.

Default thumbnail
Előző sztori

Sporthétvége: Szégyenteljes Pick-vereség a KEK-ben

Default thumbnail
Következő sztori

Bátorság, fussunk!

Legutóbbi hasonló cikkek